Logo MojaObčina.si

Preddvor

DANES
1°C
-2°C
JUTRI
3°C
-2°C
Deli
2841

Smeh je najboljša terapija na svetu

V Kulturni hram Ignacija Borštnika Cerklje ponovno prihajajo znani in priznani gledališki obrazi. Z oktobrom se namreč začenja jubilejna, peta sezona gledališkega abonmaja Nasmejmo se, v kateri bo ljubitelje dobre komedije nasmejalo šest predstav poklicnih gledaliških ustvarjalcev.

Prva gledališka zgodba z naslovom Čudežna terapija prihaja iz Mestnega gledališča ljubljanskega. V njej bo uglajena in obupana psihoterapevtka (Tanja Ribič) poskušala rešiti zavožen zakon zakoncev Dorek (Tjaša Železnik, Uroš Smolej). Ali bodo njene metode uspešne boste lahko izvedeli že naslednji teden. Predstava bo na sporedu v četrtek, 5. oktobra, ob 20. uri, na voljo pa je še nekaj vstopnic za izven.

Sledila bo predstava SiTi Teatra Še vedno mame, pod katere režijo se podpisuje odličen igralec in režiser Uroš Fürst. Po decembrskem premoru bo na ogled producentski prvenec zavoda Smejmo se, vsemogočna komedija Buh pomagej. Gledališka uspešnica, v kateri gostilničar Marko in pogrebnik Tuljo rešujeta svet pred vesoljnim potopom, je zgolj v nekaj mesecih doživela več kot dvajset ponovitev in je v prihajajoči sezoni uvrščena v abonmajski program številnih kulturnih ustanov širom Slovenije. V mesecu kulture bo na sporedu komična drama Boksarsko srce, v kateri Domen in Iztok Valič v želji po uresničitvi sanj presegata  prepad med generacijami. Naslednji dve predstavi prihajata iz Gledališča Koper. Marca bodo v idilični hišici na podeželju postregli s (Totalno) katastrofalno večerjo v režiji Sama M. Strelca, abonmajski program pa sklenili s poklonom velikemu gledališkemu ustvarjalcu Gašperju Tiču. Zaključna predstava, glasbena komedija z naslovom Trio je namreč njegova mojstrovina, napisana v rimah in narečno obarvanih dialogih, občinstvu pa nadvse všečna tudi zaradi izvirnih priredb znanih napevov in popevk od petdesetih let dalje.

 

Vsi dobre volje željni se še vedno lahko pridružite nasmejani gledališki druščini. Več informacij vas čaka na spletni strani www.nasmejmo.se in telefonski številki 051 606 220.

Povezave

www.nasmejmo.se

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij