Logo MojaObčina.si

Preddvor

JUTRI
14°C
0°C
SOB.
6°C
-6°C
2552

Pod gorami - Folklorne in spominske pripovedi iz krajev pod Dobrčo, Kriško goro, Storžičem in Krvavcem

Pod okriljem Gorenjskega muzeja je bila v četrtek, 26. oktobra 2017, ob 18.uri v Vojnomirovi dvorani Ulrichove hiše v Kranju predstavitev knjige Pod gorami - Folklorne in spominske pripovedi iz krajev pod Dobrčo, Kriško goro, Storžičem in Krvavcem, ki je poleti izšla v zbirki Glasovi pri Založbi ZRC SAZU. 

Knjiga Pod gorami je po obrokih nastajala skoraj 30 let, vsebuje 526 folklornih in spominskih pripovedi, posebnost pa so v narečju zapisane zgodbe. Zanjo se je trudilo 45 zapisovalcev in zapisovalk z območja sedmih gorenjskih občin Naklo, Tržič, Preddvor, Kranj, Šenčur, Cerklje in Komenda – zgodbe z območja Preddvora in okoliških vasi so zbirale in zapisovale Anica Arh, Petra Lombar Premru in Francka Planinc. Strokovna urednica in mentorica knjige je ddr. Marija Stanonik, uredil, ilustriral in strokovno pregledal pa jo je Miha Mohor.

Predstavitev knjige Pod gorami  bo v bližnji prihodnosti tudi v Preddvoru.

Izid knjige so omogočili: Občina Preddvor, Občina Tržič, Turistično društvo Naklo, Kulturno društvo TABOR Podbrezje in Zavarovalnica Triglav.Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!