Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Najbolj inovativno podjetje na Gorenjskem je Jelovica hiše d.o.o.

Gospodarska zbornica Slovenije, Območna zbornica za Gorenjsko, je danes v vrtcu Storžek v Preddvoru že trinajstič podelila priznanja najboljšim regijskim inovatorjem. Prestižno nagrado, priznanje za najbolj inovativno podjetje v regiji, je prejelo podjetje Jelovica hiše d. o. o., s sedežem v Preddvoru.
Pred slavnostno podelitvijo priznanj so si inovatorji in gostje tudi ogledali proizvodnjo hiš Jelovice. Ocenjevalna komisija, ki ji predseduje Avguštin Novšak je za leto 2014 podelila eno diplomo, po štiri bronasta in srebrna priznanja, zlato priznanje za inovacije pa so prejela podjetja Acroni in Razvojni center Jesenice, Nela, Elan in Domel, ki je poleg dveh zlatih priznanj skupaj s podjetjem Nela razvojni center nominiran še za državno priznanje z inovacijo Razvoj nove generacije sesalnih enot z visokim izkoristkom za A razred energijske nalepke. Za državno priznanje sta nominirana še Acroni in Razvojni center Jesenice z inovacijo Razvoj visokoogljičnega jekla X120Mn12 po postopku kontinuiranega litja ter inovacija Tehnologija Amphibio 4D, ki je bilo razvito v podjetju Elan.

 

Vsakoletna priznanja na regionalni ravni predstavljajo najvišje priznanje inovativnim dosežkom podjetij in organizacijam zasebnega in javnega sektorja. Njihovo število in kakovost dokaj zgovorno pričata, da je inovativnost največji potencial, ki spodbuja dvig konkurenčnosti in uspešnosti. Najboljše gorenjske inovacije se uvrščajo v sam vrh na nacionalnih podelitvah in tradicionalno dosegajo najvišje rezultate. Med najbolj inovativnimi podjetji so uspešna gorenjska podjetja, ki verjamejo, da je treba razvijati nove izdelke, ideje, inovacije in projekte. S tem kažejo in dokazujejo svoj ustvarjalen, inovativen, pogumen in vztrajen duh ter se zavedajo, da je vztrajnost odlika zmagovalcev.

 

 »V Jelovici si prizadevamo ustvarjati okolje, ki vse zaposlene spodbuja k soustvarjanju idej. Inovacije in razvoj zasedajo primat v strateškem planu družbe Jelovica, ki čedalje bolj dokazuje, da ima v svojem timu visoko usposobljene ljudi, ki znajo ideje umestiti v iskanje novih tehnoloških rešitev. Prejeta nagrada za najbolj inovativno podjetje gorenjske regije je potrditev, da smo v družbi Jelovica začrtali pravo strategijo, ki temelji na znanju, inovacijah in visokotehnološki predelavi lesa,« je po prejemu priznanja za najbolj inovativno podjetje v regiji povedal Gregor Benčina, predsednik upravnega odbora družbe Jelovica.

 

Inovatorje je poleg vodje vrtca Storžek Marjana Peneša in župana Občine Preddvor Mirana Zadnikarja, kot gostitelja, nagovoril Miha Marenče, državni sekretar na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Nekaj zamisli, kako ohraniti bistro glavo še pri 96 letih, pa je uka željnim inovatorjem predstavil svetovno znani izumitelj Peter Florjančič. Z ubranim petjem so dogodek popestrile mlade pevke, učenke devetega razreda OŠ Matije Valjavca Preddvor. Slovesnost je povezovala Saša Pivk Avsec.

Oglejte si tudi