Logo MojaObčina.si

Preddvor

DANES
17°C
9°C
JUTRI
20°C
14°C
CIRLES, D.O.O., PREDDVOR
Deli
Kmetijstvo, Gozdarstvo

CIRLES, D.O.O., PREDDVOR

Število glasov: 0

Predstavitev

Cirles je družinsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1991. Kot že samo ime pove, se ukvarjamo z lesom.

V podjetju imamo organiziran odkup lesa vseh vrst, ročno in strojno sečnjo, žično in traktorsko spravilo, prevoz lesa in gradbene mehanizacije, priprava drv in biomase, sanacija in nega gozdov, izkopi in gradnja gozdnih poti.

V več kot 20 letih delovanja, smo si nabrali dovolj znanja in izkušenj, kar je pri tem zahtevnem poklicu še kako pomembno. Seveda pa smo tudi v našem podjetju mnenja, da nikoli v življenju ne veš in ne znaš vsega, zato zaposleni vedno izpopolnjujejo in pridobivajo svoje znanje na različnih predavanjih in tečajih.

Pri spravilu in sečnji lesa imamo organizirano skupinsko delo, sečnjo in spravilo lesa izvajamo hkrati, saj je s tem delo tudi bolj varno. Da sta posek lesa in hitro spravilo zelo pomembna in seveda povezana, se zelo hitro pokaže, če so drevesa poškodovana in napadena od lubadarja. Takrat pa je potrebna hitra sanacija. Pri posekanem lesu, je zelo pomemben tudi hitri prevoz in odkup lesa. Za prevoz imamo lasten avtopark. Večino lesa prodamo v sosednjo Avstrijo, vendar se trudimo, da bi večina lesa ostala in se predelala v Sloveniji.

Pri dobrem delu v gozdu je pomembna tudi mehanizacija. Skozi vsa leta se trudimo izboljšati in olajšati delovne pogoje. Prav zaradi tega, smo si tri leta nazaj kupili harvester - stroj za strojno sečno lesa.

Zavedamo se tudi, da je potrebno veliko let, da zraste novo drevo. Zato smo pri svojem delu dosledni in korektni, kar lahko povprašate tudi naše dolgoletne stranke (GG Bled, Gozd Ljubljana, Gozdarstvo Gorenjske, itd.)

Za izboljšanje kvalitete gozdov in omogočanja koriščenja vseh funkcij gozda je nujno potrebno izvajanje z načrti predpisanih del pri gojenju in varstvu gozdov ter splošno koristnih funkcij gozda.