Logo MojaObčina.si

Preddvor

DANES
12°C
2°C
JUTRI
12°C
3°C

Planinski izlet v dolino Triglavskih jezer

Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO PREDDVOR
Vstopnina: Vstop prost

PD PREDDVOR VABI V PETEK IN SOBOTO 23. IN 24. 08.2019 NA PLANINSKI IZLETV DOLINO TRIGLAVSKIH JEZER (1685 nmv)

 

ODHOD:  Preddvor,  parkirišče pri cerkvi; Kranj  parkirišče pri Mercator centru in Ljubljana , parkirišče Hofer na Fužinah.   Odhod bo v petek v zgodnjih jutranjih urah. Točna ura bo sporočena naknadno.

OPIS POTI: Iz Preddvora in  Ljubljane se bomo peljali do  Kranja, kjer se dokončno zberemo. Nato se skupaj odpeljemo v Bohinj.  Iz Stare fužine se bomo odpravili  proti Planini Blato in naprej na Planino pri jezeru (1450 m). Od tam bomo nadaljevali pot do Koče na pri Triglavskih jezerih, kjer bomo tudi prenočili. Drugi dan si ogledamo dolino Triglavskih jezer in se preko planine  Vogar vrnemo nazaj na izhodiščno točko. Ker je  izlet logistično zelo zahteven, so možne tudi manjše spremembe v časovnici in smeri poti.

ČAS HOJE:  okoli 15 ur v obeh dneh.

TEŽAVNOST:  Nezahtevna, delno zahtevna  označena pot, primerna za vse planince, ki so kondicijsko dobro pripravljeni.

OPREMA: Vsi udeleženci morajo biti oblečeni in obuti primerno vremenskim razmeram,  (rezervna oblačila, pohodni čevlji, sredstva za zaščito pred soncem,  priporočljive so tudi pohodne palice).

POSEBNOSTI: Hrana in pijača načeloma iz nahrbtnika.  Na poti pa se bo možno okrepčati tudi v planinskih kočah.

 

STROŠKI POHODA:  prevoz in prenočitev.

 

INFORMACIJE IN PRIJAVE : Prijave do  ponedeljka, 12. 08.2019, pri planinski vodnici Mateju UDOVČ na tel. št. 041 322 490, ali  po e mailu  udovc.udovc@gmail.com  in društveni pisarni PD Preddvor, Dvorski trg št. 18,   Preddvor. Obvezno sporočite tudi telefonsko številko na kateri ste dosegljivi. Prednost boste imeli pohodniki, ki ste se že lansko leto prijavili na ta izlet, ki je kasneje zaradi vremenskih razmer odpadel. Za vse obvezna ponovna prijava.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi