Logo MojaObčina.si

Preddvor

DANES
2°C
-4°C
JUTRI
4°C
-2°C

Planinski izlet na Prisank / Prisojnik

1775
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO PREDDVOR


V soboto, 22.07.2017 z odhodom ob 06.00 uri iz Preddvora vas vabimo na planinski izlet na Prisojnik / Prisank (2547 m).


Tip dogodka: zaelo zahtevna planinska tura 
Kdaj: 22.07.2017 ob 06.00
Zbirno mesto: PREDDVOR, center
Vodnik/kontakt: mag. Borut Grašič
Pot: Označena 
Težavnostna stopnja poti: zelo zahtevna
Primernost: primerna za izkušene gornikee
Oprema: 
Vsi udeleženci morajo biti oblečeni in obuti glede na vremenske razmere (rezervna oblačila, pohodni čevlji, obvezen plezalni pas, samovarovalni komplet, čelada, rokavice, priporočljive so tudi pohodne palice, zaščita proti soncu, kapa in rokavice…). Pijača in hrana je iz nahrbtnika. V kočah na Vršičue možno kupiti hrano in pijačo.

Okvirni časi hoje (ur): cca 7 ur)
Prijave: Informacije in prijave na tel. 041 835-112 ali e-mail:preddvorski.planinci@gmail.com - pri vodniku mag. Borutu Grašiču.

Opis poti

Iz Preddvora se bomo odpravili do prelaza Vršič. S parkirišča se bomo usmerili proti Poštarskemu domu in na razpotju za oznakami »Prisojnik (skozi okno)«. Pot se sprva prične nekoliko spuščati in prične prečiti pobočje v smeri proti stenam Prisanka. Že na začetku plezalnega dela bomo uvideli zahtevnost poti ter, da ta pot ni za vsakogar. Kar nekaj časa se bomo strmo vzpenjali s pomočjo jeklenic in številnih skob. Najtežji del poti je 15 metrov visok kamin. S pomočjo številnih skob se pričnemo vzpenjati čez kamin, ki je na nekaj mestih celo previsen. Sledi vzpon po skobah skozi tako ozek prehod, da moramo sneti nahrbtnik in ga riniti pred seboj. Kasneje pri vzponu proti oknu je pot precej krušljiva in polna grušča, na kar bomo morali biti zelo pozorni. Iz okna se bomo nato s pomočjo številnih skob vzpeli strmo navzgor in se nato priključili grebenski poti na Prisank, ki se po nekoliko izpostavljenem pobočju ob jeklenici vzpne proti grebenu. Hoja po grebenu je nato nekoliko lažja, vendar na nekaj mestih še vedno precej izpostavljena, kar zahteva previdnost, ob dejstvu, da bomo že nekaj časa na poti. Prek krajšega vzpona bomo kmalu prispeli do zelo razglednega vrha. Sestop bomo opravili po Slovenski poti.


Vabljeni!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!