Logo MojaObčina.si

Preddvor

DANES
6°C
-6°C
JUTRI
12°C
-6°C

Planinski izlet na Karlsbader Hütte, Lienški Dolomiti (2261 m)

3545
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO PREDDVOR
Deli

Kdaj: 23.06.2018, 05.00
Zbirno mesto: PREDDVOR, center
Vodnik/kontakt: Aleš Drekonja
Pot: Označena 
Težavnostna stopnja poti: Lahka
Primernost: primerna za vse pohodnike in turne kolesarje
Oprema: pohodna obutev, oblačila primerna letnemu času in vremenski napovedi, palice (po želji)

POSEBNOSTI: Na izhodišču je koča, prav tako na vrhu. Obe koči sta odprti in nudita planinsko hrano in razne pijače in napitke.
Okvirni časi hoje (ur): 4 - 5 ur
Prevoz: avtobus ali kombi
Prijave: Prijave na tel. 040 727-496, e-mail:preddvorski.planinci@gmail.com do zasedbe prostih mest. V primeru zadostnega števila prijav bo organiziran avtobusni prevoz.

Opis poti

Peljali se bomo preko Karavanškega predora mimo Beljaka do Špitala, kjer se bomo usmerili proti Lienzu. Tik pred Lienzem se usmerimo proti planinski koči Lienzer Dolimitenhutte, ki se nahaja na višini 1620 m. Izhodišče izleta je na parkirnem prostoru pri koči Lienzer Dolomitenhutte.

Od koče prečimo ograjo in vzpon nadaljujemo po razgledni cesti (lep pogled na nazobčan greben - najvišji je Spitzkofel 2717 m), ki je v začetnem delu izpostavljena padajočemu kamenju. Cesta nato preči kratek pas gozda in nas za tem pripelje na neizrazit preval Premstall (1625 m), kjer je manjše razpotje. Nadaljujemo naravnost mimo korita z vodo (levo navzgor Weißtein Alm) po cesti, ki nas po nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje do manjše planine Instein Alm, na kateri opazimo manjšo leseno kočo in nekoliko nad njo kapelo. Še naprej nadaljujemo po cesti, le ta pa nas hitro pripelje do označenega razpotja, kjer le to zapustimo. Vzpon nadaljujemo po široki planinski poti, ki se začne nekoliko strmeje vzpenjati, skozi vse bolj redek gozd. Pot s katere se nam odpirajo zelo lepi razgledi, nekajkrat preči gorsko cesto in nas višje pripelje do manjšega lesenega zavetišča. Pri zavetišču ponovno zapustimo cesto in vzpon nadaljujemo po zložni visokogorski dolini, katero obdajajo visoki vrhovi. Zložna pot, ki poteka ob hudourniškem potoku, višje zavije v desno in se za krajši čas strmeje vzpne. Tej razgledni poti, nato sledimo vse do planinske koče Karlsbader Hütte (ob koči je tudi jezero Laserzsee), le to pa dosežemo po nekaj minutah nadaljnje hoje.

Sestop je po razgledni cesti na izhodišče

Okvirne cene izleta: - 20 udeležencev - 30 € 
                                 - 30 udeležencev - 20 €

​Predprijave možne od 10.4.2018 dalje!!!


Vabljeni!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!