Logo MojaObčina.si

Preddvor

DANES
11°C
-4°C
JUTRI
15°C
-8°C

PLANINSKI IZLET NA DONAČKO GORO

2331
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO PREDDVOR
Vstopnina: odvisen od števila udeležencev
http://pd-preddvor.weebly.com/dona269ka-gora.html
Donačka gora (884), 18. marec 2017

Tip dogodka: planinski izlet 
Kdaj: 18.03.2017 ob 07.00 
Zbirno mesto: PREDDVOR, center
Vodnik/kontakt: Anton Vozelj
Pot: Označena 
Težavnostna stopnja poti: Lahka označena pot
Primernost: primerna za vse pohodnike
Oprema: 
osnovna pohodniška oprema, ki pa naj bo prilagojena vremenskim pogojem (zunanji temperaturi in drugim vremenskim vplivom). Pohodne palice ( če jih uporabljate..).
Okvirni časi hoje (ur): 4 ure
Prijave: prijave sprejema vodnik Anton VOZELJ, do srede 15. marca 2017, na telefon 040 353 185, ali na po e mailu vozelj.anton@gmail.com ( obvezno vpišite telefonsko številko, na kateri boste dosegljivi).Opis poti

Donačka gora leži na vzhodnem delu Pohorja, severno od  Rogatca, nadmorska višina je 884 m. Pot je delno zahtevna in  označena. Izhodišče Sv. Jurij (vzhodna pot).
Z osebnimi prevoznimi sredstvi se bomo odpeljali iz Preddvora po avtocesti do izvoza Dramlje. Od tam bomo nadaljevali pot preko Šentjurja pri Celju proti Rogaški Slatini in naprej proti Rogatcu. V Rogatcu bomo zavili proti Sv. Juriju in tam parkirali vozila.  Od cerkve Sv. Jurija  nadaljujemo pot  v  desno  in nato naprej pod južnim pobočjem do krajšega odseka z jeklenico, ki nas pripelje na greben.  Po grebenu se povzpnemo na vrh Donačke gore, nato pa pot nadaljujemo proti Rudijevemu domu in nazaj na izhodišče. Pot nas bo vodila tudi mimo cerkve sv. Donata.

Posebnosti: ogled čebelnjaka in predstavitev pridelave meda, medenih izdelkov..; V Rogaški Slatini ogled Aninega muzeja; možna tudi degustacija donata. Hrana in pijača načeloma iz nahrbtnika. Rudijev dom je odprt, kjer je možno kupiti pijačo in  toplo hrano.
 
Stroški izleta: odvisni glede na število udeležencev. Obisk Aninega muzeja z degustacijo donata cca 4 evre na osebo.
 
Vabljeni!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!