Logo MojaObčina.si

Preddvor

JUTRI
14°C
10°C
SRE.
21°C
10°C

Mednarodni festival Free Forms Preddvor

2563
Organizator: PIJAR, JANJA REHBERGER CERKVENIK S.P., PRODUKCIJA, ORGANIZACIJA, PR DOGODKOV
Vstopnina: 5
Izkoristite nižjo ceno vstopnic v predprodaji. Cena vstopnice na dan dogodka bo 8 €.
Deli

FESTIVAL FREE FORMS • PREDDVOR 2018

 

Kaj imajo skupnega Berlin, Dunaj, Pariz, Budimpešta, Amsterdam in slikovita slovenska vasica Preddvor? Mednarodni festival Free Forms!

 

Free Forms je umetniški dialog med glasbeniki, ki s svojo virtuoznostjo in odprtim duhom gradijo kompleksno, večdimenzionalno stvarnost. S svojimi nastopi komunicirajo s publiko, ki ji je mar za Človekovo notranje bogastvo. Srečujejo se na križiščih mnenj, ki ne razdvajajo, ampak združujejo. S svojim delovanjem so lahko za zgled, kako graditi medsebojno zaupanje, sodelovanje in toleranco. Free Forms predstavlja popolno nasprotje trenutni potrošniški monokulturi.

 

Organizatorji festivala so SAETA, zavod za kulturne in promocijske dejavnosti ter Kulturno društvo Tratéteater, v sodelovanju z občino in zavodom za turizem Preddvor in ob podpori gibanja Limmitationes iz Avstrije.

 

PROGRAM

 

KONCERTNI VEČER V ATRIJU GRADU HRIB

Petek, 15. junij 2018, ob 19.30

 

Koncertni večer obljublja intimno glasbeno doživetje s čutno komunikacijo med ustvarjalci in poslušalci. Mednarodna zasedba glasbenikov se bo svobodno sprehajala med jazzom, free jazzom, eksperimentalno in improvizirano glasbo ter glasbenim zvrstem dodajala nove dimenzije:

 


Lucy Zhao
, pipa (Kitajska, Avstrija)

Chiao-Hua Chang, erhu (Tajvan, Avstrija)

Mauricio Valdes San Emeterio, električna kitara, elektronika (Mehika, Slovenija)

Emil Gross, bobni & tolkala (Avstrija)

ZuEllis Elisa Ulian, vokal (Italija)

Jaka Ropret, bas kitara (Slovenija, Francija)

Jaka Hawlina, trobenta (Slovenija)

Boštjan Perovšek, elektronika (Slovenija)

 


EFSS
(The Emotional Free Singing and Screaming) - ZVOČNA TERAPIJA V NARAVI

Sobota, 16. junij 2018, ob 11.00

Zbor na terasi hotela Alma

 

Neformalno druženje umetnikov in obiskovalcev se bo zaključilo z zanimivim zvočno-terapevtskim podvigom EFFS »The Emotional Free Singing and Screaming«, kar bi v slovenskem jeziku pomenilo »emocionalno svobodno petje in kričanje«. Terapija temelji na filozofiji in znanju o dihalnih tehnikah, na podlagi katerih ima dihanje osrednji vpliv na telo, čustva, intelektualne in duhovne sposobnosti posameznika. Njen namen je umik od divje glasbe in povratek h koreninam ustvarjalnosti, čustev in miselnih vzorcev.


Program bo vodil idejni vodja festivala Free Froms in ustanovitelj gibanja Limitationes, Udo Preis iz Avstrije.

 

BOŠTJAN PEROVŠEK, producent in programski vodja festivala


 

Boštjan Perovšek živi in ustvarja v Mačah pri Preddvoru. Je uveljavljen glasbenik, skladatelj in oblikovalec zvočnih prostorov ter inovator na področju t.i. bioakustične glasbe, v kateri ima glavno vlogo zvok narave, predvsem živali. Poleg tega ustvarja glasbo za filme, dokumentarne filme, gledališke in plesne predstave, performanse in multimedijske inštalacije. Deluje tudi kot oblikovalec zvoka za film in video ter je prepoznaven na področju kreiranja zvočnih prostorov za javne prireditve, muzeje in galerije. Je prejemnik častnega Valvazorjevega priznanja za izjemne dosežke s področja ustvarjanja zvočnih prostorov za potrebe muzejskih postavitev za leto 2013. Ta priznanja od leta 1998 podeljuje Slovensko muzejsko društvo.

 

Z gibanjem "Just Music & Free Forms", ki bazira v Avstriji, začel sodelovati leta 2017. Ideja tega gibanja je širjenje miselnosti medsebojnega sodelovanja na področju glasbe, plesa, poezije in filozofije po vsej Evropi. Koncerti, srečanja in festivali se odvijajo v Avstriji, Nemčiji, Franciji in na Madžarskem. Gostovanje festivala Free Forms v Preddvoru je pripisati Perovškovemu sodelovanju s tem gibanjem in njegovemu trudu, da se tovrstna praksa prenese tudi v Slovenijo.

 

Cena vstopnice v predprodaji: 5 EUR

Cena vstopnice na dan dogodka: 8 EUR

 

Prodaja vstopnic: www.mojekarte.si, bencinski servisi Logo, Petrol, OMV, kioski Delo, trafike 3DVA…

 

Več informacij: www.freeforms.si

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi