Logo MojaObčina.si

Preddvor

DANES
1°C
-4°C
JUTRI
1°C
-7°C

BUH POMAGEJ, vsemogoč(n)a komedija

1471
Organizator: PIJAR, JANJA REHBERGER CERKVENIK S.P., PRODUKCIJA, ORGANIZACIJA, PR DOGODKOV
Vstopnina: 15
Blagajna je odprta od ponedeljka do petka od 10.00 do 12.00 in uro pred pričetkom predstav.

»Pohlepni ste! Proizvajate le še smeti. Morja mi polnite s plastiko in nafto. Pustošite mi svet z vojnami. Zadušili ste mi pljuča z industrijo in požigate mi gozdove. Dobili ste dober pašnik, dobro čredo in dobrega pastirja, nakar ste zagledali ogledalo, se na polno zabili v njega in vse uničili!« je zagrmel gospod Bog in slovesno naznanil nov vesoljni potop.  Bosta gostilničar Marko in pogrebnik Tuljo uspela preprečiti katastrofo?


scenarij: Boris Devetak in Žan Papič

režija: Danijel Malalan

kostumografija: Tina Bonča

scenografija: Klemen Merhar, Boštjan Majcen

glasba: Buh pomagej

producent: Smejmo se / koproducent: Kosovelov dom Sežana

igrajo: Franko Korošec, Žan Papič, Boris Devetak

 

V enem in edinem vaškem bifeju Eden se iz dneva v dan odvijajo enake zgodbe. Izkušen gostinec Marko do obisti pozna navade svojih gostov, zato ob nedeljah bife odpre nekoliko prej. Na kavico in jutranja modrovanja takrat namreč prihaja Tuljo, lastnik pogrebnega zavoda Eden manj.

Tudi tistega usodnega nedeljskega jutra ob premlevanju dogodkov vaškega življenja sanjata nov in drugačen svet, le da ju tokrat med sanjarjenjem preseneti obisk gospoda Boga. Razočaran nad človeštvom jima ta slovesno naznani, da pripravlja nov vesoljni potop. Novica ni kaj prida spodbudna in Tuljo in Marko nad njo nista najbolj navdušena. Ko pa jima Vsemogočni pove, da sta med vsemi Zemljani edina, ki bosta vesoljni potop preživela, postanejo prijatelji. Prijateljski odnos opogumi Tulja in Marka, da Bogu začneta sugerirati načrt nove, pravičnejše ureditve sveta. Tekom dogajanja doživita svoj notranji razvoj in se iz egocentričnih in koristoljubnih Slovencev začneta spreminjati v bojevnika za dobrobit vsega človeštva ...

Spletna stran predstave: www.smejmo.se

Facebook: @zavodsmejmo.se


Vstopnice: blagajna Prešernovega gledališča Kranj / Telefon: 04 20 10 200 / E-pošta: blagajna@pgk.si
Spletna prodaja vstopnic: Kupikarto.si

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij