Logo MojaObčina.si

Preddvor

JUTRI
32°C
15°C
NED.
34°C
15°C

Akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev


Komunala Kranj obvešča uporabnike, da bo v četrtek, 24. oktobra, od 13. do 18. ure na parkirišču pri Jelovici potekala akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev.

Prijazno vabljeni, da v času akcije obiščete zbirno mesto in poskrbite, da nevarni odpadki ne bodo ogrožali okolja in ne nazadnje tudi zdravja. Nevarno odložite na varno.

V času akcije zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev lahko oddate odpadna zdravila, barve, lake, topila, škropiva, razne kemikalije, odpadno jedilno in motorno olje, masti, akumulatorje, baterije, tonerji, neonske cevi, GSM aparate … Oddate lahko tudi embalažo dezodorantov, osvežilcev prostora, lakov za lase, sprejev in barv, ki so pod pritiskom. Čeprav je embalaža prazna, je še vedno nevarna. Nevarne snovi lahko vsebujejo tudi nekatera čistila ali kozmetična sredstva in tudi ta sodijo med nevarne odpadke.

Opozorilo: V akciji zbiranja nevarnih odpadkov se NE zbirajo odsluženi hladilniki, televizije, štedilniki, računalniki, jih pa lahko pripeljete v zbirne centre. Ravno tako se v akciji NE zbirajo gradbeni odpadki, ki vsebujejo azbest, saj jih sprejema pooblaščeni prevzemnik.

Zbiranje nevarnih odpadkov bo v času od 14. do 25. oktobra potekalo tudi  na območju Mestne občine Kranj ter Občin Naklo, Šenčur in Jezersko, razpored in lokacije si oglejte na spletni povezavi https://www.komunala-kranj.si/akcija-zbiranja-nevarnih-odpadkov-med-14-25-10-2019-lokacije-terminiVšečkaj objavo

Oglejte si tudi