Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Druženje stanovalcev Doma starejših občanov Prebold in članov Sožitja Žalec

V četrtek, 28. 11. 2019, se je iz Doma starejših občanov Prebold razlegal zvok harmonike, ljudska pesem in topot plesnih korakov.

Člani medobčinskega društva Sožitje Žalec, ki združuje osebe z motnjo v duševnem razvoju, njihove starše in podpornike iz občin Žalec, Prebold, Vransko, Braslovče, Tabor in Polzela, so obiskali varovance Doma in jim v predprazničnem času s petjem in plesom popestrili dan.

V društvu Sožitje že šesto leto deluje skupina Čokoladke, katere člani na rednih mesečnih srečanjih pridno vadijo ples in petje, vmes pa počnejo še mnogo drugih zabavnih reči.
V preteklem letu so se srečali z ljudskimi plesi in petjem. S kratkim spletom z naslovom »Ali je kruh že pečen?«, so pospremili kmetiča na polje, da je posejal žito, dekleta s srpi so ga požela, v mlinčku je mlinar moko zmlel, lačni otroci pa so hodili mamo spraševat, če je kruh že pečen. In ko je bil, je bil čas za ples in potepanje. Zabavo je popestril naš harmonikar Tomaž.

Ob koncu se je za prijazen sprejem zahvalila predsednica društva Sožitje Ivanka Venišnik ter vsem stanovalcem zaželela vse dobro v prihodnje. Vse navzoče je pozdravil in jim zaželel lepe praznike tudi župan občine Prebold Vinko Debelak.
Predstavnik stanovalcev je vsem nastopajočim podaril cvetlice iz papirja, ki so jih ustvarile pridne roke stanovalcev, gostitelji pa so prijazno poskrbeli tudi, da domov nismo odšli ne lačni, ne žejni.

Zahvaljujemo se vsem, ki so pripomogli k prijetnemu druženju, ter verjamemo, da se ob priložnosti zopet srečamo.

Samo Rednak, tajnik društva Sožitje Žalec

Oglejte si tudi