Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Po Angliji z avtom, šotorom, otrokom in psi – potopis v preboldski knjižnici

V četrtek, 25. maja 2023, je zanimivo družinsko popotniško avanturo z nami delila Simona Lustek Vrankar. Pravi, da ni oseba, ki bi počitnice preživljala na enem mestu in vsak dan hodila na isto plažo, zvečer po istem kraju, dan za dnem, deset dni in dlje, kajti po treh dneh se začne dolgočasiti. Počitnice zato raje preživi tako, da z družino raziskujejo nove kraje, spoznavajo nove ljudi in so vsaj vsakih nekaj dni nekje drugje.

Ker se radi počutijo svobodne, potujejo z avtom. Po avtocesti gredo samo del poti, da pridejo na določeno destinacijo, potem pa zavijejo na lokalne ceste, se vozijo in ko jim je nekje všeč, se ustavijo, uživajo. Ena izmed njihovih obiskanih destinacij je bila Anglija. Tja so se odpravili s šotorom, kajti potovanje s psi in otrokom zahteva prilagoditve, a so te lahko prav prijetne. Potovanje z enoletnim otrokom je pravzaprav zelo preprosto, saj ta še veliko spi. Čas, ko je hči čez dan spala, so izkoristili za premike. Kampiranje v Angliji je zelo ugodno in preprosto, kampi so večinoma last kmetov, ki del svojega zemljišča namenijo tej dejavnosti. Potrebovali so le nekaj boljše opreme, saj v Angliji pogosto dežuje. Anglija je tudi psom zelo prijazna dežela.

»Anglija je polna dobro ohranjene gotske in postmodernistične arhitekture ter pomirjajoče narave, gotovo se bomo nekoč z veseljem vrnili. Takšno potovanje je zelo vabljivo in polno doživetij, treba pa je vedeti, da to niso počitnice, ampak avantura, po kateri si mora človek nujno vzeti še nekaj dni, da se spočije,« je sklenila popotnica. 

 

Besedilo: Lea Felicijan

Fotografije: Ivan Lipičnik

Oglejte si tudi