Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Medobčinsko društvo invalidov Žalec v preboldski knjižnici

Ljudje smo skupaj močnejši. Zgodovina nas je naučila, da z združevanjem in povezovanjem lahko gradimo svojo prihodnost ob uresničevanju načela družbene pravičnosti in enakih možnosti vseh. Potrebujemo tudi organizacije s humanim poslanstvom, kakršno že več kot 50 let uresničuje tudi Medobčinsko društvo invalidov Žalec. Prvega decembra 2022 smo ga ob bližajočem se mednarodnem dnevu invalidov gostili na pogovorno-glasbenem večeru v Občinski knjižnici Prebold.

O delovanju in poslanstvu društva so spregovorili predsednik Marijan Turičnik ter članici Marija Stanko in Angela Pišek. Uspešno sodelovanje z društvom v sklopu projekta Občina po meri invalidov je predstavila direktorica občinske uprave Občine Prebold Tjaša Skočaj Klančnik.

»Trudimo se, da bi bili socialna družba. Zato so tolikšna pričakovanja po  solidarnosti in dobrodelnosti. Vseskozi si bomo še naprej prizadevali za spoštovanje različnosti, spodbujanje medgeneracijskega povezovanja in razvoja. Naša skupna želja je, da nadaljujemo prizadevanja za izboljšanje in uresničevanje enakih možnosti v občinah, saj gre za koristne odločitve za invalide in vse občane,« je med drugim dejal Marijan Turičnik v pogovoru, ki ga je vodila knjižničarka Lea Felicijan. Večer je glasbeno obogatil Andrej  Stergar.


Besedilo: Lea Felicijan

Fotografije: Darko Naraglav, Ivan Lipičnik

Oglejte si tudi