Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Sanacija po neurju in poplavah konec julija 2020

Konec meseca julija je tudi Občino Prebold zajelo močno neurje s poplavami, ki se je žal ponovilo še enkrat in sicer 4.8.2020.

V obeh neurjih je bila v Občini Prebold zelo poškodovana prometna infrastruktura ter stanovanjski objekti v katere je vdirala meteorna voda ali voda iz kanalizacije, ki je bila preobremenjena.

V skladu s Postopkovnikom  za ocenjevanje škode in Pravilnikom o obveščanju in poročanju v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami smo na Izpostavo URSZR Celje poslali predhodno prijavo škode, ki smo jo preko sistema AJDA po potrditvi naravne nesreče tudi prijavili.

Skupna višina ocenjene in prijavljene škode na objektih, kmetijskih površinah, vodotokih ter gozdnih in občinskih cestah je tako znašala dobrih 323.000 ,00 EUR. Sanacijo na cestah v Občini Prebold so izvajala tri podjetja; VOC  Celje d.o.o., Požin d.o.o. in Cvetko Vrbek s.p., pomoč pa tako na cestah predvsem pa v stanovanjskih objektih nudila tudi vsa Prostovoljna gasilska društva v Občini, ki so opravila zares izjemno delo za katerega smo jim neizmerno hvaležni.

Skupna višina stroškov sanacije na občinskih cestah je znašala preko 62.000 EUR.

Oglejte si tudi