Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

ŽENSKA RUTA – študijsko bralno druženje v februarju – v sodelovanju Medobčinske splošne knjižnice Žalec in UPI Ljudske univerze Žalec (četrtek, 14. 2. 2019)

Na februarsko druženje bralnega kluba, ki nosi to sezono naslov Ženska ruta, smo ženske prišle raznovrstno napravljene v rute, moška pa v klobuka. Pred nami naj bi bili nastopi v počastitev praznika kulture, a je druženje izzvenelo v ganljivo pripovedovanje zgodb, ki so simbolno povezane z ruto. Jože je prinesel fotografije libojskih knapovk, na katerih imajo različno zavezane rute. Pripovedoval je o njih. Danila in Stanka sta zapisali zgodbi spomina na mamo, povezani z rutami; vsaka ruta nosi svojo zgodbo. Fani je pripovedovala o otrocih, pri tem pa imela najbolj navihano zavezano ruto od vseh. Pavla, Brigita, Cvetka, Marinka, Janez, Terezija in vsi drugi so v nadaljevanju le še stopnjevali ganljivost. Končali sva z Biserko; ona je povedala Pavčkovega Angela za mamo, sama pa sem povedala Cankarjev Pehar suhih hrušk.

V marcu se bomo pogovarjali o ženskah v svetovnem leposlovju. Pridružite se nam s svojo pripovedjo. Vabilo boste našli v marcu na domačih straneh knjižnice.


Irena Štusej

Oglejte si tudi