Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Ure kralja Mina v izvedbi dijakov Gimnazije Lava

V četrtek, 24. januarja 2019, so v Občinski knjižnici Prebold dijaki Gledališke skupine Gimnazije Lava vse male obiskovalce in njihove po srcu mlade spremljevalce razveselili z izvirno otroško predstavo Ure kralja Mina, ki je nastala v režiji in pod mentorstvom domačinke Katarine Petač ter po knjižni predlogi Bine Štampe Žmavc. Dogodka se je udeležil tudi ravnatelj Gimnazije Lava Peter Juvančič. 

Zgodba je pritegnila že z uvodnimi mislimi: »Nekoč je iz večnosti pritekla reka časa in potegnila v svoj tok vse, kar je živelo … In tako je, v neki s soncem obsijani deželi, živel kralj Min, ki se ni hotel starati … Čeprav je vladal vdilj in vdalj, je bil Čas premogočen kralj.« Da bi se kralj pomladil, je želel upočasniti čas. Ob tem si je izmislil vrsto čudaštev, ki pa jih njegov urarček komaj sproti razrešuje. Vse je obrnjeno na glavo, vsi se pritožujejo nad njegovimi urami, vse dokler kralj ne spozna, da »vsi jadramo s Časovo plimo, za hipec tu, in že smo mimo, le sredi pravljičnih sipin je večnost pravljic za spomin«.

V predstavi so nastopili: Taras Mastnak (kralj Min), Maša Volavšek (urarček), Živa Kumperger (Alfred), Nejka Tlakar (čarovnik), Patricija Bukovec (kuhar, turški general), Laura Špiljar (indokinska princesa, pekovka), Rok Majcenović (lord Mclock). Za glasbeno opremo pravljice in luč je skrbel Aljaž Seničar.

Oglejte si tudi