Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
4°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Kuharske mojstrovine v Medgeneracijskem centru Prebold

Kot je v Medgeneracijskem centru Prebold navada, smo pripravljali tudi ta ponedeljek pravo kulinarično mojstrovino.

Kulinarično doživetje sta vodili pravi čarobni mojstrici okusov, Ljubica in Rozalija, a vsi skupaj smo z veseljem prispevali svoj delež k ustvarjanju čarobne kulinarične harmonije.

Po slastnem kosilu, ki je bilo pravo razvajanje, smo se prepustili čarom okusov.

Naše brbončice so bile deležne prave poslastice – čudovite gobje juhe iz svežih gob, skutinih štrukljev na dva različna načina in osvežujočega kompota. Za tiste, ki morda niso največji oboževalci gob, smo imeli pripravljeno kremno zelenjavno juhico. Vsak grižljaj je bil pravo doživetje, ki je prebudilo vse okusne popotnike v naših ustih.

 A to še ni bilo vse! Na koncu te kulinarične pojedine nas je čakalo še sladko presenečenje. Ljubica je prinesla beljake z idejo, da bi lahko naredili rolado. Seveda je naša spretna slaščičarka Gordana s svojim izjemnim znanjem in pristno ljubeznijo do sladic pripravila pravo nebeško dobro rolado iz beljakov. Ko smo se posladkali s to sladko mojstrovino, smo bili vsi enotnega mnenja – okusna harmonija, ki nas je popeljala v raj sladkih užitkov!

Če želite tudi vi okusiti čarobnost okusov, pridite po recept v Medgeneracijski center, ali še bolje, se nam pridružite na naslednji kuharski delavnici, ki bo 29. 1. 2024, med 9.00 in 13.00. Skupaj bomo pripravljali rižoto z gobami, pekli sočnega piščanca, ali roladice iz piščanca in ustvarjali osvežujočo solato.

Prisrčno vabljeni!

Informacije: 031 722 201 - Mirica Reberšek, e-pošta: mcp@prebold.si ali osebno na centru.

Oglejte si tudi