Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Predavanje v obnovljenem prostoru MCP v okviru projekta VRS PA MCP

V petek, 17.9.2021, ob 18. uri je v obnovljenem prostoru Medgeneracijske centra Prebold potekalo predavanje v okviru projekta Vključevanje ranljivih skupin v prostovoljske aktivnosti Medgeneracijskega centra Prebold. 

Podžupan mag. Marko Repnik in Irena Rotar sta predstavila pomen Projekta za aktivacijo občanov za večjo samooskrbo in prehransko varnost, s poudarkom na tem, kaj lahko za samooskrbo naredi posameznik in kaj lokalna skupnost.

Predavanje Kaj bomo pa juti jedli? je izvedla ga. Sanja Lončar, ki v Sloveniji živi dobrih dvajset let. Vodi široko podprto civilnodružbeno gibanje Skupaj za zdravje človeka in narave. Za njo je dobrih deset let intenzivnega delovanja v tej smeri, na tisoče predavanj, okoli dvajset pronicljivih knjig v soavtorstvu, od tega tri enciklopedične fotomonografije (Ščepec védenja, Ščepec rešitve, Ščepec ustvarjanja...). Ga. Lončar je predstavila kako lahko sčasoma vsak postane samooskrben, kako pomembna je samooskrba za vsakega občana posebej in tudi za celoto kot je npr. lokalna skupnost in še širše. 


Oglejte si tudi