Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Znani so letošnji občinski nagrajenci

Občina Polzela vsako leto podeljuje priznanja posameznikom, družbam, zavodom, skupnostim, društvom in drugim pravnim osebam za posebno pomembna dejanja, delo in zasluge, ki pomenijo izjemen prispevek k razvoju, ugledu in uveljavljanju Občine Polzela v Republiki Sloveniji ali na mednarodnem področju, za izjemno življenjsko delo ali vrhunske uspehe in dosežke, ki so pomembni za ugled in razvoj Občine Polzela, za pomembne dosežke v krajšem obdobju in kot spodbudo za nadaljnje delo.

Občinski svet je na zadnji seji, ki je bila 22. septembra 2020, izbral letošnje občinske nagrajence. Priznanja bodo prejeli na slavnostni akademiji, ki bo na predvečer občinskega praznika, 1. oktobra 2020. To leto bo slavnostna akademija zaradi spoštovanja ukrepov NIJZ potekala v ožjem krogu.

Naziv častni občan Občine Polzela bo prejel ERNEST OBERMAYER za posebno pomembna dejanja, delo in zasluge pri vzpostavitvi lastne muzejske zbirke starih traktorjev, ki pomenijo izjemen prispevek k razvoju turizma, ugledu in uveljavljanju Občine Polzela v Republiki Sloveniji in na mednarodnem področju.

Priznanje Grb Občine Polzela bo prejel IGOR PUNGARTNIK za dolgoletno, prizadevno, predano in uspešno delovanje na področju kulture in športa, kar predstavlja njegovo življenjsko delo, ki je izjemno pomembno za ugled Občine Polzela, ter za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči v času spopadanja z epidemijo nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (covid-19).

Grb Občine Polzela prejme tudi JOŽE KRK za dolgoletno, prizadevno, predano in uspešno delovanje na društvenem področju, na področju ohranjanja zgodovine in razvoja kraja Andraž, kar predstavlja njegovo življenjsko delo, ki je izjemno pomembno za ugled Občine Polzela.

Plaketo Občine Polzela bo prejela VERA OŽIR za prizadevno delo na društvenem področju ter neprecenljivo dobrodelno ter humanitarno dejavnost v Občini Polzela.

Plaketa Občine Polzela bo podeljena JADRALNEMU DRUŠTVO MALTEZER za deseto obletnico aktivnega delovanja, izvajanje dobrodelnih akcij in uspešno razvijanje športne dejavnosti v Občini Polzela.

Plaketa Občine Polzela bo podeljena tudi SERVACIJU PIŽORNU za prizadevno in uspešno delo na društvenem področju ter področju prostovoljstva v Občini Polzela.

Vsem nagrajencem iskrene čestitke.

Alenka Kočevar 

Oglejte si tudi