Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Zmaga Hopsov v gosteh pri Zlatorogu

V košarkarski ligi Nova KBM so Hopsi s Polzele v šestem kolu v sredo gostovali pri ekipi Zlatorog Laško in zmagali z rezultatom 98 : 73.

Košarkarji Hopsov s Polzele so se v Laško oziroma Hrastnik (zaradi prenove dvorane Tri lilije) podali z misijo ujeti domačo ekipo po številu zmag in resno konkurirati za zadnje mesto, ki še vodi v četrtfinale Lige Nova KBM. Kljub pomembnosti tekme sta ekipi prvi polčas odigrali zelo napadalno, ekipa s Polzele je dosegla celo 50 točk. A v drugem polčasu so gostje nadaljevali z visokim odstotkom zadetih metov (met Hopsov iz igre na koncu 62 %), Laščanom pa se je igra v napadu popolnoma ustavila. V drugem polčasu je Zlatorog dosegel le 26 točk in na zmago preprosto ni mogel več računati, saj so bili Hopsi napadalno preprosto preveč razpoloženi in so na koncu zmagali z visoko razliko. Pri Hopsih je Aaron Carver odigral vrhunsko tekmo, saj je 29 točkam dodal še 12 skokov. Josip Mikulić je dosegel 26 točk.

Obe ekipi se bosta na parket spet podali po 12. aprilu 2021, ko se bosta spet pomerili med sabo, predvidoma 19. aprila 2021.

Na sliki: Aaron Carver (24), ki je bil v polzelski ekipi z 29 točkami najboljši na tekmi pri  Zlatorogu.                                                                                 

Tone Tavčer


Oglejte si tudi