Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Zaloške vaške igre ponovno oživele skriti biser polzelske občine

Vaške igre na ribniku v Založah so letos potekale že četrtič zapovrstjo. Idejo zanje je dal Tomaž Cvikl, ki je skupaj z Občino Polzela uredil ribnik, pozneje pa je s pomočjo Krajevnega odbora Založe dokončal še okolico v zavidljiv naravni romantičen skrivni kotiček v Založah.  Ko so se na ribniku začele dejavnosti, je to hitro postala priljubljena točka, zato je Tomaž Cvikl povabil k sodelovanju Krajevni odbor Založe, da so skupaj organizirali dogajanje pri ribniku.

Sergej Zabukovnik, predsednik Krajevnega odbora Založe, je povedal, da so bili domačini na prvih vaških igrah na tej lokaciji presenečeni nad lepoto in urejenostjo okolice. Mnogi sploh niso vedeli za ribnik. Tudi sam še nikoli pred letom 2015 ni vedel, da ta kraj obstaja.

»Organiziramo pet iger, ki potekajo na vodi, in sicer igra z žogo 'Hodi po vodi', igra z lesenim splavom, igra 'Tarzan' s plavanjem, plavanje okrog otoka, na koncu pa še 'Pitje piva ali soka',« opiše igre Zabukovnik ter na komentar, ali niso pili vode iz ribnika, v smehu doda: »Ne, te vode nismo pili. Smo jo pa odnesli na analizo, ki je pokazala, da sicer za pitje ni primerna, je pa neoporečna za kopanje.«

Letos so se prijavile tri ekipe: Društvo podeželske mladine Polzela, večina članov je Založanov, najstniški fantje iz okolice 'Zaloški pjebi' ter mlada ekipa deklet osnovnošolk povprečne starosti deset let.

Zmagovalci letošnjih iger in prejemniki pokala so bili 'Zaloški pjebi', polni energije in zagona. Vsem tekmovalkam in tekmovalcem so ob koncu čestitali Igor Pungartnik, Lidija Praprotnik, Sergej Zabukovnik in Tomaž Cvikl. Za nagrado in okrepčilo so prejeli porcije čevapčičev.

»Vsako nedeljo v septembru bomo organizirali srečanje Založanov na lovski koči, srečanja so lani žal odpadla. Prihodnje leto pa bodo spet vaške igre na tem mestu. Vabim vse Polzelane in prebivalce okoliških krajev vsako soboto in nedeljo med 16. in 18. uro na tale ribnik, ko imamo za širšo javnost odprto dejavnost z žogo velikanko 'Hodi po vodi' po simbolični ceni,« je za konec dodal Sergej Zabukovnik.

Bina Plaznik

Oglejte si tudi