Tričlanska komisija je pod vodstvom Janeza Šumaka ocenjevala 20 vzorcev domačih salam. Ocenjevali so po pravilniku o ocenjevanju Zveze društev salamarjev Slovenije. Najvišja možna skupna ocena treh sodnikov je bila 45 točk, od tega največ, šest točk, za okus, štiri točke za prerez (videz, barvo in teksturo), tri točke za vonj in dve točki za zunanjo podobo.
Občinstvo sta v uvodu pozdravila predsednik
Društva upokojencev Andraž Emilijan Zabukovnik in podžupan Občine Polzela Igor
Pungartnik. Program je povezoval Janez Šumak, za glasbo pa so
poskrbeli domači muzikanti in Andraški oktet. Vsi obiskovalci so lahko brezplačno
okušali salame v obliki narezka, a tudi drugih okrepčil ni manjkalo.
Ob podelitvi priznanj so bili izpostavljeni izdelovalci najbolje ocenjenih salam, in sicer: Anton Brunšek, Rok Vasle, Iztok Drobež, Branko Jelen in Marjan Zabukovnik. Najbolje ocenjena salama z 39,1 točke je postala salama pridelovalca Antona Brunška.
Zahvala za uspešno izvedeno veliko salamijado gre predvsem članom Društva upokojencev Andraž, strokovni ocenjevalni komisiji, proizvajalcem salam, ki so prinesli vzorce salam v ocenjevanje, domačim gospodinjam, obiskovalcem prireditve in Občini Polzela.
Biserka Škoflek