Polzela

JUTRI
23°C
6°C
SOB.
23°C
6°C
Oceni objavo

Velika salamijada v Andražu nad Polzelo

V Andražu nad Polzelo je 18. aprila 2024 potekala velika salamijada, dogodek sta skupaj pripravila Društvo upokojencev Andraž in Občina Polzela. Na salamijadi je sodelovalo 19 izdelovalcev domačih salam z 20 vzorci salam.

Tričlanska komisija je pod vodstvom Janeza Šumaka ocenjevala 20 vzorcev domačih salam. Ocenjevali so po pravilniku o ocenjevanju Zveze društev salamarjev Slovenije. Najvišja možna skupna ocena treh sodnikov je bila 45 točk, od tega največ, šest točk, za okus, štiri točke za prerez (videz, barvo in teksturo), tri točke za vonj in dve točki za zunanjo podobo.


Občinstvo sta v uvodu pozdravila predsednik Društva upokojencev Andraž Emilijan Zabukovnik in podžupan Občine Polzela Igor Pungartnik. Program je povezoval Janez Šumak, za glasbo pa so poskrbeli domači muzikanti in Andraški oktet. Vsi obiskovalci so lahko brezplačno okušali salame v obliki narezka, a tudi drugih okrepčil ni manjkalo.

Ob podelitvi priznanj so bili izpostavljeni izdelovalci najbolje ocenjenih salam, in sicer:  Anton Brunšek, Rok Vasle, Iztok Drobež, Branko Jelen in Marjan Zabukovnik. Najbolje ocenjena salama z 39,1 točke je postala salama pridelovalca Antona Brunška.

1/2


Ocenjevalna komisija pred začetkom ocenjevanja v družbi predsednika DU Andraž, rezalcev salam in pridnih gospodinj

Zahvala za uspešno izvedeno veliko salamijado gre predvsem članom Društva upokojencev Andraž, strokovni ocenjevalni komisiji, proizvajalcem salam, ki so prinesli vzorce salam v ocenjevanje, domačim gospodinjam, obiskovalcem prireditve in Občini Polzela.

Biserka Škoflek

Oglejte si tudi