Logo MojaObčina.si

Polzela

DANES
4°C
-4°C
JUTRI
2°C
-3°C
3619

Ukinitev nivojskega prehoda, obnova dovozne ceste in preusmeritev prometa

Oktobra 2018 je bil med Republiko Slovenijo, Ministrstvom za infrastrukturo in Direkcijo RS za infrastrukturo sklenjen Sporazum o sofinanciranju izvedbe ukinitve nivojskih prehodov preusmeritev prometa in nadgradnje podsistema zavarovanja na regionalni železniški progi, št. 31, Celje-Velenje. Občina Polzela in Direkcija nastopata kot soinvestitorja oz. sofinancerja. 

Za t. i. Ukrep 6 je bila investicija s strani Ministrstva za  infrastrukturo potrjena v letu 2019. Glavni namen investicije je ureditev in ukinitev nivojskega prehoda prek regionalne železniške proge, št. 31, Celje-Velenje, preusmeritev prometa in ureditev dovoznih poti.

Skladno z dogovorom je bila Občina Polzela naročnik projektne dokumentacije, izvedla je postopek izbora izvajalca, gradnjo pa financira Ministrstvo za infrastrukturo. Investicija bo v višini 11,9 % financirana iz proračunskih sredstev Občine Polzela, 88,1 % pa iz sredstev državnega proračuna.

Gradnjo v vrednosti 111.752,37 evra izvaja družba Rafael, gradbena dejavnost, d. o. o. Rok za dokončanje je dva meseca po začetku del. Zaradi pogojev Zavoda za kulturo, ker gradnja poteka na območju Ločice pri Savinji - legijski tabor II. italske legije,  pa se bo rok za dokončanje verjetno podaljšal. Za izvedbo načrtovanega zgornjega ustroja ceste so namreč potrebne ugodne vremenske razmere.

 

Magda Cilenšek

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi