Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Turistična in promocijska taksa v Občini Polzela

Občinski svet je na januarski seji sprejel Odlok o turistični in promocijski taksi Občine Polzela v prvi obravnavi ter ga podal v 30-dnevno javno razpravo.

Odlok določa zavezance za plačilo, oprostitve ter višino turistične in promocijske takse, postopek pobiranja in odvajanja turistične in promocijske takse in nadzor ter kazenske določbe.

Odlok velja na turističnem območju, ki geografsko zaokrožuje območje Občine Polzela.

»Turistična taksa« je pristojbina za prenočevanje, ki jo zavezanci plačajo kot nadomestilo za določene storitve in ugodnosti, ki so jim na voljo na turističnem območju in se jim ob  vsakokratnem koriščenju ne zaračunajo posebej. Ta je namenski prihodek občine.

»Promocijska taksa« je pristojbina, ki je namenjena za načrtovanje in izvajanje trženja ter  promocijo celovite turistične ponudbe Slovenije in je namenski prihodek nacionalne turistične organizacije za načrtovanje in izvajanje trženja celovite turistične ponudbe Slovenije (Slovenske turistične organizacije - STO).

Z odlokom je predlagana višina  turistične takse za prenočitev na osebo na dan 1,60 evra, promocijska taksa pa  0,40 evra, skupna višina obeh taks znaša 2 evra na osebo na dan.

 

Predlog odloka je objavljen na spletni strani občine. Do konca javne razprave, ki traja do  19. 2. 2020, lahko zainteresirani podate pripombe in predloge na predlog odloka in jih pošljete na Občino Polzela po pošli ali prek elektronske pošte: obcina.polzela@polzela.si.

 

Alenka Kočevar

Oglejte si tudi