Logo MojaObčina.si

Polzela

JUTRI
15°C
5°C
PON.
17°C
10°C
1265

Martinovanje - tradicija je tradicija

V četrtek, 14. novembra 2019, smo bili člani Društva upokojencev Polzela na izletu, in sicer v Slovenskih goricah. Nekaj dni pred tem je godoval sveti Martin in tako smo se tudi tokrat spomnili tega svetnika ter martinovali. 

Najprej smo obiskali naše stanovske kolege v DU Destrnik, kjer so nas prijazno sprejeli in pogostili. V njihovih prelepih društvenih prostorih, ki so si jih ustvarili z udarniškim delom in donatorstvom, smo tudi kegljali. Po tem športnem srečanju smo obiskali farno cerkev svetega Urbana. Gospod Jože Škofič, duhovnik v Destrniku, nam je predstavil zgodovino njihove fare in cerkve. Po ogledu smo bili povabljeni še v njegovo vinsko klet, kjer smo lahko okusili različne vrste rujne kapljice. 

Dalje nas je pot vodila v zaselek Zavrh nad Voličino, kjer so člani Turističnega društva Rudolf Maister iz Zavrha s svojimi in evropskimi sredstvi obnovilo hišo, v katero je kar nekaj let zahajal general, pesnik in intelektualec Rudolf Maister, ko je živel v Mariboru. Poleg hiše, v kateri je izjemno zanimiv in lep muzej, stoji tudi 17 metrov visok kovinski stolp Rudolfa Maistra, ki je naslednik 25 m visokega lesenega stolpa, za katerega je načrt narisal kar generalov sin Borut Maister. Po vseh ogledih smo se odpeljali v Spodnjo Voličino. Tu smo se dobro najedli in naplesali ter se v večernih urah odpeljali proti Savinjski dolini, v prelepe domove pod našo Goro Oljko. Obljubili smo si, da se bomo še udeležili podobnih izletov. Zato lepo vabljeni tudi tisti, ki razmišljate, ali bi šli z nami. 

Igor Pungartnik

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi