Oceni objavo

Sproščen družinski konec tedna na Pokljuki

Zveza prijateljev mladine Slovenije in vladne službe so s počitnicami razveselile družine, prizadete v lanskih poplavah. Klicni center Vlade Republike Slovenije 114 je predlagal, da bi jim omogočili družinski počitniški konec tedna na Pokljuki v nastanitvenih zmogljivostih Slovenske vojske. Zveza prijateljev mladine Slovenije je z navdušenjem podprla idejo. Za logistično in finančno podporo so poskrbeli Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije, Slovenska vojska, Športno društvo Pokljuka in Aquapark Bohinj.

Med 14 družinami (25 odraslimi in 33 otroki) je bila tudi družina Šarac iz naše občine. Nad družinskim koncem tedna v osrčju Julijskih Alp je bila navdušena. »Bilo je ravno to, kar smo potrebovali. Prekinili smo ustaljeno rutino, pozabili na vsakdanje skrbi in obveznosti ter se napolnili z energijo,« je povedal Miloš Šarac, ki je na Pokljuki letoval z ženo, osemletno hčerko in petletnim sinom. Njihov dom na Ločiški cesti je uvrščen na seznam nadomestne gradnje, zato so v pričakovanju strokovnega mnenja, ali bo ohranjen v obstoječi obliki ali bo prejel odločbo o nadomestitveni gradnji. Družina Šarac si sicer prizadeva za to, da bi v Ločici ostali in njihov dom ne bi bil dokončno uvrščen na seznam zgradb za odstranitev.

Obiskal jih je Šarec

Športne aktivnosti na Pokljuki so obsegale tek na smučeh, sankanje in sprehod ter v bohinjskem vodnem parku kopanje. Udeleženci so se lahko preizkusili tudi v streljanju na biatlonskem strelišču. Kot so zapisali na spletni strani zveze prijateljev mladine, je družine obiskal tudi minister za obrambo Marjan Šarec, ki je zbranim zaželel vse dobro v zasebnem življenju ter prijetno druženje na Pokljuki. Obenem se je zahvalil Slovenski vojski: »Slovenska vojska je tista, ki predstavlja vrednote, ki jih danes v svetu primanjkuje – solidarnost, prijateljstvo, spoštovanje. Njene pripadnice in pripadniki so vedno pripravljeni pomagati, to se je izkazalo tudi med lanskimi poplavami.«

Preusmerili misli

Vsem, ki so omogočili brezskrbne počitnice družinam na Pokljuki, se je iskreno zahvalila za pomoč pri organizaciji tudi predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije Darja Groznik. »Hvala vsem za skupno organizacijo teh počitnic za družine, ki so bile po poplavah postavljene pred neštete izzive in jim kratek oddih veliko pomeni. Na Pokljuki je vedno lepo in tudi pripravljeni program je družine razveselil. Predvsem mi je v zadovoljstvo, da so bili vsi, odrasli in otroci, veliko na svežem zraku, da so se gibali in zabavali ter tako preusmerili misli v nekaj lepega. Hvala tudi vsem drugim, ki ste ter še svoj čas in voljo namenjate plemenitim ciljem. Pravo bogastvo družbe se zrcali prek ljudi. In tega bogastva je v Sloveniji resnično veliko,« so njeno zahvalo strnili na spletni strani zveze prijateljev mladine.

Špela Ožir

 

Foto Hana Šarac

Oglejte si tudi