Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
12°C
JUTRI
28°C
13°C
Oceni objavo

V Občini Polzela navdušeno pospremili Slovensko baklo na pot olimpijskih iger v Pariz

Slovenska bakla je tudi letos obiskala vseh 212 občin v Sloveniji. Gre za projekt, ki je že leta 2021 pred olimpijskimi igrami v Tokiu naletel na izjemen odziv.

Med aprilom in julijem 2024 se bo zvrstilo okoli 10.000 nosilcev bakle, ki bodo simbolično na pot proti najvišjim olimpijskim ciljem v Parizu pospremili naše vrhunske športnike. Bakla je pot začela natanko sto dni pred odprtjem iger v Parizu, torej 17. aprila 2024, na skrajnem severovzhodu Slovenije v Občini Lendava in pot nadaljevala vse do zadnje obiskane občine, to je predvidoma Kranjska Gora z vzponom na Triglav 13. julija 2024.

Slovensko baklo smo na športnem stadionu na Polzeli prevzeli v soboto, 18. maja 2024, ob 11. uri. Simbolično, a kljub temu ponosno smo jo ponesli po atletski stezi z več kot 170 člani športnih društev. Baklo so na njeni poti spremljali športni navdušenci različnih generacij, vse od vrtčevskih otrok, osnovnošolcev in dijakov do zaposlenih in športnikov. Z baklo so tekli župan Občine Polzela Jože Kužnik in bronasta olimpijka Glorija Kotnik, ki sta skupaj pretekla prvi krog, za njima so pot po stadionu nadaljevali člani športnih društev: Strelsko društvo Polzela, ŠKD KOŠ Polzela, Balin klub Balinc Polzela, Planinsko društvo Polzela, Športno društvo Andraž, Karate klubu Polzela, Hopsi Polzela, Powerlifting klub Polzela, Hmelj boysi in Zveza športnih društev Polzela. Ponosno sta pot po stadionu z baklo v roki nadaljevala tudi častna občana Občine Polzela Konrad Brunšek in Tone Mešič. Prav vsi so tekli z enim namenom, v podporo olimpijski reprezentanci Slovenije.

Vsakdo izmed nas je tako prispeval svoj kamenček v slovenski olimpijski mozaik vrednot, ki poudarja svetovno olimpijsko gibanje. Občina Polzela je vsem nosilcem bakle zagotovila darilo - promocijske majice z napisom "Imamo olimpijske sanje".

Imamo olimpijske sanje. Uresničimo jih skupaj! Vsem iskrena hvala za sodelovanje in ne pozabite na glasno navijanje za letošnje olimpijske igre v Parizu.

Lidija Praprotnik

Oglejte si tudi