Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

17. gorski tek na Goro Oljko za Zoranov pokal

Za uspešno organizacijo in izvedbo gorskega teka na Goro Oljko skrbi 30 prostovoljcev iz PD Polzela in ŠD Andraž.

Teklo je 57 tekačev iz raznih krajev Slovenije: Celja, Poljčan, Izlak, Laškega, Ormoža, Maribora, Žalca, Kamnika, Mežice … Točke, ki jih tekači pridobijo, štejejo za Štajersko-Koroški pokal 2021.

Proga, dolga 7,4 km, je bila označena s smernimi tablami in oznakami o dolžini pretečene poti. Na mestih, kjer proga prečka lokalne ceste, so bile postavljene zapore. Na progi je bilo poskrbljeno za medicinsko pomoč in napitke. Ob prijavi je vsak tekač prejel številko in merilni čip. Izvedle so se elektronske meritve časa, ki so se sproti objavljale na spletni strani arrowliveresults.com. Na cilju so tekači prejeli spominske majice in topel vegetarijanski ali mesni obrok. Ker so v planinskem domu novi sanitarni prostori, so tekači lahko uporabili tudi prho.

Najhitrejši tekači (ločeno moški in ženske) so prejeli pokale in kolajne po starostnih kategorijah. Razpisanih je bilo osem starostnih kategorij po obdobjih 10 let.

Absolutni zmagovalec je postal Aleš Žontar, član ŠD Nanos Podnanos, s časom 32 min 37 sek (rekord proge je 30 min 35 sek). Najhitrejša pri ženskah  je bila Darinka Presečnik, s časom 44 min 44 sek. Polzelan in predsednik PD Polzela Miroslav Jegrišnik je bil v svoji kategoriji drugi s časom 53 min in 54 sek. Najmlajša udeleženka teka je bila Ljubljančanka Sabina Podbevšek, stara 14 let. Najstarejši tekač je bil Branko Janez Rojc, star 80 let.

V času teka so bile nekatere lokalne ceste proti Gori Oljki zaprte. Organizatorji se za razumevanje in strpnost zahvaljujejo domačinom in vsem, ki ste pomagali pri uspešni izvedbi športnega dogodka.

 Aleksander Mlakar

Oglejte si tudi