Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

"Sporočilo imam zate" ali protistrup za osamljenost

Zato, ker so sami. Ker so dali vse za nas. Ker bi lahko bili tvoji starši. Ker jih pandemija najbolj ogroža. Ker jih je vredno nasmejati. Ker si zaslužijo ljubezen. Ker vsak človek šteje. Ker si boš tudi ti želel, da bodo zate poskrbeli, ko boš starejši. To je le nekaj razlogov za sodelovanje v novem projektu prostovoljstva Fundacija Sursum.

 

Starejši ljudje so najbolj prizadeti v času koronavirusa. Poleg strahu za zdravje trpijo zaradi duševnih tesnob, negotovosti, osamljenosti. In ravno v tem kritičnem trenutku, kadar nas najbolj potrebujejo, smo morali ukiniti prostovoljno osebno spremljavo.

 

Da bi omilili posledice fizične oddaljenosti in starejšim nudili podporo in bližino, smo začeli razmišljati o online sodelovanju. 

 

December je poseben mesec. Petega decembra zaznamujemo mednarodni dan prostovoljstva, praznujemo pa tudi nekaj praznikov. Zato vas s projektom »Sporočilo imam zate« vabimo, da do 15. decembra 2020 na elektronski naslov fsursum@gmail.com pošljete avdiovizualna spodbudna sporočila in lepe misli za stanovalce doma za ostarele ter za vse, ki skrbijo zanje.

 

Tako se bomo skupaj podali v boj proti osamljenosti v domovih za ostarele, ozaveščali bomo o pomembnosti starejših ljudi v družbi, poudarjali dragoceno vlogo prostovoljcev, obenem pa bomo zmanjševali digitalni razkorak v domovih za ostarele.

 

Za dodatne informacije nam pišite na: drustvo.dvorec@gmail.com ali fsursum@gmail.com

 

Carmen Maria Fernandez in Lucia Kriakidis

Oglejte si tudi