Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Spominjajmo se, pomagajmo, ukrepajmo!

Tretjo nedeljo v novembru že tradicionalno zaznamujemo svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. To je dan, ob katerem se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah, skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci. Geslo, ki velja v desetletju 2020-2030, je "Spominjajmo se, pomagajmo, ukrepajmo!". Letos je poudarek na odgovornem ravnanju in spoštovanju vseh udeležencev v prometu.

Na polzelskem pokopališču, kjer je nameščena edina  marmorna plošča v Spodnji Savinjski dolini z napisom Spomin žrtvam prometnih nesreč, je bila v ponedeljek, 21. novembra 2022, v organizaciji Občine Polzela in ZŠAM Savinjska dolina krajša komemoracija.

Zbrane je nagovoril predsednik ZŠAM Savinjska dolina Milan Pečnik in poudaril, da je svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč, ki ga pod okriljem Združenih narodov, Svetovne zdravstvene organizacije in Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč zaznamujemo od leta 2007, priložnost opozoriti na to, da je varnost na cestah mogoče doseči z odgovornim ravnanjem v prometu. Slovenske ceste so po podatkih Zavoda Varna pot od leta 1991 do letos zahtevale več kot 7800 življenj.

Po krajšem kulturnem programu, ki so ga pripravili najmlajši iz vrtca in Osnovne šole Polzela, so člani združenja, otroci iz vrtca in šole ter drugi prižgali svečke pred spominsko ploščo.

Tone Tavčer

Oglejte si tudi