Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
10°C
PET.
24°C
5°C
Oceni objavo

Harmonija oblik in barv

V Savinovem likovnem salonu v Žalcu bo do 3. junija odprta  razstava del učencev devetih osnovnih šol Spodnje Savinjske doline z naslovom Harmonija oblik in barv. Skupaj razstavlja 238 učenk in učencev pod mentorstvom 33 učiteljic likovne umetnosti. Razstavo sta postavili likovni pedagoginji Breda Tekavc z OŠ Prebold in Tina Žličar z OŠ Vransko – Tabor. Na ogled je več kot 200 izdelkov, večinoma individualnih, nekaj pa je tudi skupinskih. Pri postavitvi sta jima pomagala še Uroš Govek in Iztok Zajc z ZKŠT Žalec.

Uvodoma je zbrane nagovoril vodja kulture na ZKŠT Žalec, nato pa je  likovno ustvarjalnost razstavljavcev  predstavil Matija Plevnik, umetnostni zgodovinar, ki je med drugim poudaril: » Že sam naslov Harmonija oblik in barv, nakazuje, da je glavni poudarek na dveh bistvenih likovnih prvinah, na obliki in barvi, na njenem medsebojnem razmerju in ubranosti. Tako kot že vrsto let, so zastopane vse zvrsti likovne umetnosti, od tistih najbolj klasičnih kot sta slikarstvo in kiparstvo kot tudi fotografija, oblikovanje in oblikovanje prostora z elementi arhitekture. Vsako delo je opremljeno tudi s informativnim listkom, na katerem so predstavljeni osnovni podatki o avtorju, o razredu, ki ga obiskuje, likovni tehniki, likovni nalogi in motivu ter o mentorici in šoli, ki ji avtor pripada…«

-------------------------------------------------------------------------------------------------

OŠ Braslovče 25 učencev in mentorice Damjana Lukman, Jolanda Petek Tomazin, Irena Stanko, Valentina Prušnik, Simona Zbičajnik in Mateja Trop; OŠ Griže 27 učencev in mentorica Breda Bračko; OŠ Petrovče 8 učencev, mentorica Zala Valenčak; OŠ Polzela 22 učencev in mentorice Urška Juhart, Mija Bastl, Helena Lah in Nataša Herodeš Kranjec; OŠ Prebold 66 učencev in mentorice Breda Tekavc, Nika Kolenc in Marjana Milič; OŠ Šempeter v Savinjski dolini 11 učencev in mentorici Angela Pinter in Jana Maskalan; OŠ Vransko – Tabor, 11 učencev in mentorice Polona Vodičar, Tina Žličar in Nataša Pečovnik; I. OŠ Žalec 54 učencev in mentorice Neli Šuler, Irena Zajc, Nataša Tratnik,  Teja Gajšek, Mojca Guntner Krulec, Barbara Jevšnik, Simona Delopst, Ksenja Marolin Kuzma in Cvetka Pušnik; II. OŠ Žalec 14 učencev in mentorice Maša Pikl, Nina Vouk, Brigita Mršič in Kaja Horvat.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

V nadaljevanja je govoril župan Občine Žalec Janko Kos, nato pa sta skupaj z Mitjem Plevnikom in podelil priznanja učencem in mentorjem, v kulturnem programu pa  je nastopil Martin Mutec, učenec 8. razreda kitare Glasbene šole Risto Savin Žalec.

Na sliki: Del učencev in učenk, ki razstavljajo iz OŠ Polzela z učiteljicami likovnega pouka.    

Na sliki 1: Priznanja  za OŠ Polzela prejema Urška Juhart                    
Tone Tavčer

Oglejte si tudi