Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Slovenski slikarji in fotografi v Mozirskem gaju

Park cvetja in etnografski muzej na prostem v Mozirju je prvo julijsko soboto ponujal zavetje 80 slikarjem in fotografom, ki so ustvarjali na 11. taboru slovenskih likovnikov in fotografov v organizaciji Zveze likovnih društev Slovenije.

Veliko udeležencev iz vseh krajev Slovenije potrjuje prepoznavnost in priljubljenost Mozirskega gaja, ki je tudi v poletni vročini blagodejno in navdihujoče učinkoval na likovnike in fotografe, da so  v čudovito urejenem parku cvetja,  muzeju na prostem s kaščo, kmečko hišo, kovačijo, čebelnjakom, vodnim mlinom, kozolcem …, v začarani vasi, razglednem stolpu, drevoredu Evropske unije,  kapelici sv. Valentina in ob največjih uglašenih vetrnih zvončkih v Evropi našli motive, ki so jih upodobili na celodnevnem taboru.

Petnajst udeležencev iz Kulturno-umetniškega društva Polzela je bilo navdušenih nad organizacijo dogodka in predstavitvijo parka Mozirski gaj.  Vsa likovna in fotografska dela s tabora bodo objavljena v katalogu, jeseni pa bo na ogled tudi razstava, na katero  vljudno vabijo vse ljubitelje kulture.

Mojca Korošec

Foto: Mira Kelemen

Oglejte si tudi