Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Slovenski podjetniški sklad je ponovno odprl VAVČERJE – preproste spodbude malih vrednosti za MSP



Vavčerje bodo lahko koristila mikro, mala in srednje velika podjetja (organizirana kot d. o. o., s. p. ali zadruge) za različne poslovne storitve. Na voljo je nekaj več kot 10 milijonov evrov za podporo okoli 2500 vavčerskih projektov!

Vavčerji so nepovratna sredstva v vrednosti od 300 evrov do 9.999,99 evra, ki se lahko koristjo za različne poslovne storitve (vavčer za certifikate kakovosti, vavčer za patente, modele znamke, vavčerji za internacionalizacijo, vavčerji za digitalizacijo ...).

S pomočjo vavčerjev bo mogoče pridobiti do 60 % sofinanciranja upravičenih stroškov za posamezni odobren vavčer, posamezno podjetje bo lahko koristilo največ 3 vavčerje na leto oziroma do maksimalne vrednosti 30.000 evrov na leto. Posebnost vavčerjev je ta, da gre za zelo preproste spodbude malih vrednosti, ki so na voljo skozi vse leto, oddaja vloge je preprosta in povsem digitalizirana. Obravnava vavčerjev je hitra.

Javni pozivi za vavčerje bodo odprti do leta 2023 oziroma do porabe sredstev.

SPS je 12. 2. 2021 v Uradnem listu RS, št. 21/2021, in na svoji spletni strani objavil skupaj 13 vavčerskih pozivov, in sicer:

VAV-1 Vavčer za certifikate kakovosti

VAV-2 Vavčer za patente, modele, znamke

VAV-3 Vavčer za tržne raziskave tujih trgov

VAV-4 Vavčer za udeležbe na mednarodnih forumih

VAV-5 Vavčer za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino

VAV-7 Vavčer za dvig digitalnih kompetenc

VAV-8 Vavčer za digitalni marketing

VAV-9 Vavčer za pripravo digitalne strategije

VAV-10 Vavčer za kibernetsko varnost

VAV-11 Vavčer za statusno preoblikovanje družb

VAV-12 Vavčer za uvajanje poslovne odličnosti po modelu EFQM v mala in srednje velika podjetja

VAV-13 Vavčer za prenos lastništva

VAV-14 Vavčer za prototipiranje

Več informacij: https://podjetniskisklad.si/sl/novice-in-objave/novice/sporocila-za-javnost/759-slovenski-podjetniski-sklad-ponovno-odpira-vavcerje-enostavne-spodbude-malih-vrednosti-za-msp


P2 2021– Spodbude za zagon inovativnih podjetij


Slovenski podjetniški sklad je 12. 2. 2021 v Uradnem listu RS, št. 21/2021, in na spletni strani SPS-a objavil javni razpis P2 2021 - Spodbude za zagon inovativnih podjetij.


Mlada inovativna podjetja s potencialom rasti bodo lahko z nepovratnimi sredstvi v višini do 54.000 evrov razvijala produkt (MVP) in lansirala tržne produkte na trg.


Povezava do razpisa: https://podjetniskisklad.si/sl/razpisi?view=tender&id=117


Mikroposojila za MSP (MSP mikro) iz Sklada skladov COVID-19


Potrebujete financiranje za krepitev in ohranitev vaših dejavnosti ali izvedbo novih projektov? Iščete posojilo z minimalnimi zahtevami za zavarovanje kredita ali zgolj razmišljate, kako boste ob epidemiji covida-19 pokrili stroške dela?

Za vse zgoraj naštete izzive vam SID banka omogoča financiranje prek Primorske hranilnice Vipava po programu Mikroposojila za MSP, ki je na voljo iz Sklada skladov COVID-19!

Financiranje vam omogočamo prek finančnega posrednika - Primorska hranilnica Vipava, za namene nakupa materiala, drobnega inventarja in trgovskega blaga, za plačila storitev in plačila za stroške dela, ter naložbe v opredmetena in neopredmetena osnovna sredstva v višini 100 % upravičenih stroškov z vključenim DDV.

Posojila lahko prejmejo zagonska (start up) podjetja, samostojni podjetniki, mikro, mala in srednje velika podjetja, zadruge ter socialna podjetja tudi za financiranje z naložbo povezanih obratnih sredstev, če je na vaše poslovanje vplival izbruh nalezljive bolezni covida-19.

Več informacij: https://www.skladskladov.si/covid19/mikroposojila-za-msp-msp-mikro-iz-sklada-skladov-covid-19

Oglejte si tudi