Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Redni programski zbor članov Športnega društva Andraž

Leto 2021 je ponovno zaznamovala epidemija in tako smo morali načrtovani redni programski zbor članov prestaviti z 19. januarja 2021 na čas po končani epidemiji. S 17. junijem 2021 je nastopil čas za sklic zbora. Članice in člani Športnega društva Andraž smo se tako v petek, 25. junija 2021, na dan državnosti srečali na rednem programskem zboru članov. Zbor je potekal na prostem, v večnamenski brunarici.

V društvo je vključenih 256 članic in članov ter 120 simpatizerjev. Zbora se je udeležilo 41 članic in članov. Iz poročila predsednika smo izvedeli, da društvo skrbi za šport in rekreacijo občank in občanov naselij Andraž nad Polzelo in Dobrič ter ima status nevladne organizacije na področju športa.

Nudi interesno vadbo šoloobveznim otrokom, mladini in študentom, rekreacijo za vse starostne skupine in odprta tekmovanja. Skrbi za izobrazbo kadrov. Veliko denarja in prostega dela vloži v vzdrževanje in posodobitev igrišč z okolico.

Na področju investicij smo nadaljevali izgradnjo brunarice in jo z bruni dokončno zaprli, v njej postavili dve igrišči za kegljanje na vrvici, profesionalno omaro za shranjevanje kegljev in krogel, dokončali smo odvod vode, položili tlakovce in uredili zemljišče pred večnamensko brunarico in igrali.

Na področju vzdrževalnih del smo prebarvali klopi, zamenjali del zaščitne kovinske ograje na južni strani igrišča, vzdrževali in na nekaterih mestih zaradi raznih posegov spremenili potek andraške poti, postavili nove stebričke in smerne table ter kosili okolico igrišč in zemljišča v najemu.

Planinska dejavnost je potekala po sprejetem načrtu. Neizvedeni so ostali pohodi zaradi slabega vremena in prepovedi druženja. Akcija »Samostojen obisk Gore Oljke in Sevčnika« lepo poteka. Vse več je ljubiteljev hoje.

Največkrat so na Gori Oljki v letu 2020 bili: Zvonka Borovnik, Milena Mešič, Kristina Jelen in Jože Verdev. Na Sevčniku pa: Milan Schmid, Dragica Schmid in Dragica Hriberšek. Podeljene so jim bile posebne značke in praktična darila.

Za pomoč pri opravljenem delu se iskreno zahvaljujemo Občini Polzela in županu Jožetu Kužniku. Letos bomo v celoti končali izgradnjo brunarice, postavitev igral, in ureditev zemljišča pod staro brunarico, popravili igrišče za balinanje, zamenjali mrežo na severni strani igrišča in koše ter prebarvali mize. Nudena bo vsa dosedanja dejavnost. Na novo bomo začeli dejavnost balinanja.

Simon Ograjenšek

Oglejte si tudi