Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Razpisana sredstva za programe in projekte za leto 2022 so razdeljena

Vsako leto Občina Polzela po sprejetju proračuna za tekoče leto objavi javne razpise  za dodelitev nepovratnih finančnih sredstev društvom, ustanovam, organizacijam in posameznikom. Letos je bila objava konec marca 2022, kar je nekoliko pozno, vendar smo se v občinski upravi potrudili, da so upravičenci prišli do sredstev v malo več kot mesecu in pol.

Za izvedbo javnega razpisa za kmetijstvo je Občina Polzela v proračunu za leto 2022 načrtovala 25.000 evrov, kar je 10.000 evrov več kot v prejšnjem letu, in sicer za pomoč za naložbe v opredmetena ali neopredmetena sredstva na kmetijskih gospodarstvih v zvezi s primarno kmetijsko proizvodnjo. Sredstva so porabljena v celoti in razdeljena 17 upravičencem.

Na razpis za sofinanciranje programov kulturnih društev, programov na področju turizma ter preostalih društev, organizacij in združenj v Občini Polzela je prispelo 30 vlog, od tega osem prijaviteljev do sofinanciranja ni upravičenih, 22 upravičencem pa so sredstva dodeljena. Občina Polzela je podprla pet društev s področja kmetijstva, eno turistično društvo, dve kulturni društvi, tri veteranska oziroma borčevska društva, dve upokojenski društvi, tri društva s področja prostega časa otrok in mladine, eno mladinsko društvo, dve glasbeni društvi, eno medgeneracijsko društvo ter dve društvi s področja socialnega varstva. Letos je bilo za potrebe razpisa namenjenih več sredstev kot v prejšnjih letih. Tako so za programe kulturnih društev v Občini Polzela zagotovljena sredstva v višini 20.800 evrov, za programe na področju turizma 2200 evrov ter za programe preostalih društev, organizacij in združenj v Občini Polzela 58.050 evrov. Sredstva za redno dejavnost so bila društvom nakazana po podpisu pogodbe, druga sredstva bodo nakazana na podlagi zahtevkov, ki jih podajo društva skozi leto.

V letu 2022 je Občina Polzela za sofinanciranje športnih programov namenila 153.000 evrov. Razdelila jih je med 21 izvajalcev športnih programov. Sredstva za vzdrževanje športnih objektov v višini 15.000 evrov pa med osem upravičencev.  

Upravičencem želimo obilo uspeha pri izvedbi svojih projektov in programov.

V tem letu pa so odprti še štirje javni razpisi, in sicer Javni razpis za sofinanciranje pokroviteljstva, Javni poziv za sofinanciranje kastracije in sterilizacije lastniških mačk, Javni razpis za sofinanciranje malih komunalnih čistilnih naprav in Javni razpis za sofinanciranje objektov kulturne dediščine. Možnost prijave je do konca tekočega leta oziroma do porabe sredstev. Razpisni pogoji in vloge so objavljeni na spletni strani Občine Polzela.

Mija Čulk

Oglejte si tudi