Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Stopimo skupaj in upoštevajmo navodila stroke

Spoštovane občanke, spoštovani občani, 

 

krepko smo že zakorakali v jesen. Kazalce na uri smo že premaknili, še malo, pa bomo našim jeklenim konjičkom zamenjali »obutev« in jih tako pripravili na zimske razmere. Ni pa to edina stvar, ki se nas je dotaknila to jesen. 

 

Žal se je uresničilo to, kar so strokovnjaki napovedovali že konec spomladi. Upali smo, da se njihove napovedi ne bodo uresničile, a so se. V še hujši obliki kot spomladi.

 

Vsakodnevno nas obveščajo o zastrašujoče velikem številu okuženih državljank in državljanov. Pozitivnih na prisotnost koronavirusa je žal veliko tudi med nami, občankami in občani Občine Polzela.

 

V spomladanskem času in tudi v začetku jeseni je naša občina veljala za  »občino brez okuženega«, v zadnjem času pa ni več tako. 

 

Zakaj ne? Verjetno zato, ker smo vsi premalo naredili za to, da se virus ne bi širil. 

 

Res je, da glede na število prebivalcev v naši občini število »pozitivnih« še ni alarmantno, vendar to še ne more biti razlog, da ne bi dojeli, da je situacija, v kateri smo se znašli, zelo resna. 

 

Zavedati se moramo, da imamo v naši občini Dom starejših občanov (DSO) Šenek, kjer je na enem mestu zelo veliko število ljudi, ki predstavljajo najranljivejšo skupino za bolezen covid-19. Vsi se še verjetno spomnite, kako hudo je bilo v Metliki, v Šmarju pri Jelšah, na Koroškem in še kje, ko se je med oskrbovanci in zaposlenimi zasidral ta virus. Seveda si na Polzeli tega nikakor ne želimo, zato vas prosim, da poskrbimo, da do tega ne bi prišlo. Kako? 

 

Spoštujmo navodila in priporočila, ki nam jih dnevno predstavlja stroka, posredno pa tudi politika. Verjemite, da nas zdravstveno osebje, ki je v tem trenutku najbolj obremenjeno, ne prosi brez razloga, naj upoštevamo njihova navodila glede uporabe zaščitnih sredstev, razkuževanja rok in vzdrževanja razdalj. Velik del svojega življenja so namenili šolanju, izobraževanju in specializacijam, da nam lahko s svojim znanjem ter izkušnjami pomagajo, ko smo njihove pomoči potrebni. Verjemimo in zaupajmo jim, pa tudi sami sebi. Bodimo prepričani, da je tudi ta virus "ukrotljiv". To so nam dokazali tisti, pri katerih se je najprej pojavil. Do nedavnega smo mislili, da Kitajci živijo zelo daleč od nas, a ni tako. Virus je od njih prišel tudi v Evropo, v Slovenijo in tudi na Polzelo. 

 

Dovolite mi, spoštovani občanke in občani, da vas kot vaš sovaščan, soobčan in poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite Polzela tudi tokrat prosim, da stopimo skupaj in upoštevamo navodila stroke. Ostanimo doma ter s tem obvarujmo sebe in ljudi okoli nas. Tudi to bo mimo. Takrat bo čas za veselje, druženje, objemanje, rokovanje ...  

 

Vsi, ki v teh dneh in tednih ponovno izvajamo takšne in drugačne aktivnosti za preprečevanje širitve virusa SARS-CoV-2, smo ponosni nase in na svoje delo, ki ga opravljamo tudi za vas. Pomagajte nam - PAZITE NASE - VZDRŽUJTE RAZDALJE, RAZKUŽUJTE SI ROKE, NOSITE MASKE! 

 

IN OSTANITE ZDRAVI!

 

Igor Pungartnik, poveljnik Civilne zaščite Občine Polzela

Oglejte si tudi