Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Prvi glasbeni festival Rebel Yell Polzela

V petek, 24. maja 2019, je Občina Polzela organizirala prvi glasbeni festival, katerega namen je podpora lokalnim glasbenikom in glasbenim skupinam. Večer je bil sestavljen iz dveh delov. V prvem so se v živo prestavili glasbeniki s kompilacije »Polzela ima svojo muziko«, v drugem delu pa je potekal koncert treh glasbenih skupin, v katerih je vsaj en član zasedbe Polzelan.

 

Občina Polzela je glasbeni festival Rebel Yell Polzela skrbno pripravila, projekt smo začeli snovati že lani. Glasbenikom smo ponudili priložnost, da se predstavijo tudi na domačem odru, pred domačo publiko, saj Polzela premore precejšnje število kakovostnih glasbenikov, ki nastopajo tudi v glasbenih skupinah, poznanih v širšem Slovenskem prostoru.

 

Prav zato smo letos k sodelovanju povabili Društvo Dobra ideja, ki je domačim glasbenikom lani prvo ponudilo priložnost s kompilacijo »Polzela ima svojo muziko 2018«. Pri njihovem projektu, katerega idejni vodja je Jurij Žohar, je sodelovalo kar 65 občanov Občine Polzela, glasba pa se uspešno vrti tako na nacionalnem radiu kot na manjših radijskih postajah. V petek smo Bojana Bahča, Andraža Bahča in Živo Zorko s pesmijo To je naša Polzela, Noaha Mačka z Ilegalci in pesmijo Kje si ti ter Jana Potrča z bendom in njegovim zadnjim hitom Le spomin lahko poslušali tudi v živo.

 

V koncertnem delu so nastopile glasbene skupine, v katerih je vsaj en Polzelan. Do 2. ure zjutraj smo se lahko naužili glasbe različnih zvrsti. S trdimi ritmi so začeli Dead Crew, z nekaj priredbami skupin, kot so Prodigy, Bodycount, Pankrti, Legalo Kriminalo ter svežo avtorsko skladbo God's Hives. Nadaljevala je skupina BO! s širokim avtorskim repertoarjem, kjer so padale maske, šli smo v Drugi krog, prižgali 1000-e luči, manjkala ni niti legendarna Olga. Od leta 2012 so izdali tri albume: Dirka za notranji mir, Okrogli svetovi in Kingkong.

 

Večer je sklenila v slovenskem prostoru dobro poznana skupina Victory, ki je bila ustanovljena že leta 1987 ter vseskozi brez vmesne prekinitve nastopa po Sloveniji in okoliških državah ter se uspešno uvršča na festivalih, kot so Melodije morja in sonca, Ema, Vesela jesen in Hitov festival. Obiskovalci so uživali v njihovih starih in novih hitih, kot so Zelena dežela, Upaj si, Dan brez tebe, Hočeš me ali nočeš me, ter najnovejšim Še vedno sva ista, ki preplavlja radijske valove.

 

Prvi glasbeni festival, namenjen občanom Občine Polzela in Savinjčanom, je lepo uspel, saj so obiskovalci prišli tudi iz okoliških občin, Mozirja, Celja, celo iz Ljubljane in še od kje. Smo pa pogrešali kar nekaj domačinov, vendar verjamemo, da boste festival sčasoma začutili in ga sprejeli kot svojega.

 

Vsem, ki ste imeli toliko poguma, da ste pristopili že prvo leto, ki je najtežje, se iz srca zahvaljujemo: za odlično sodelovanje Društvu Dobra ideja in povezovalki večera Piki Pilko, za okusno hrano in pijačo BBQ-mojstrom iz Mobigrilla in Rebel Pivu Slovenija, za celostno grafično podobo DIS – Tina Čas, s. p., za kakovostne tiskovine Kreativni fabriki, za šotor Štory šotorom. Za izjemno kakovostno ozvočenje in oder pa je poskrbela ekipa Frenky Sound Team.

 

Hvala tudi tistim, ki ste nam kakorkoli stali ob strani pri pripravi in izvedbi festivala, ter seveda obiskovalcem, ki ste nas s svojo udeležbo na prizorišču podprli. Se vidimo naslednje leto.

 

Manuela Mlakar Podgoršek

Foto: Bina Plaznik, Uroš Škerjanc

Oglejte si tudi