Logo MojaObčina.si

Polzela

JUTRI
13°C
8°C
NED.
13°C
0°C
5971

Prijavite okvaro javne razsvetljave

Prijava okvar na javni razsvetljavi prek mobilne aplikacije

Občina Polzela je letos začela gradnjo javne razsvetljave. Za izvedbo je prek javnega razpisa izbrala koncesionarja, ki bo do marca 2022 izgradil novo omrežje javne razsvetljave in obnovil stare svetilke.

Nova razsvetljava bo energetsko učinkovita in bo zagotavljala večjo varnost v prometu. Tako bo še v tem letu na novo postavljenih 360 novih svetilk, zaradi neustreznega svetlobnega toka in visokih stroškov porabe električne energije obstoječih svetilk jih bo zamenjanih 161. Financiranje bo izvedeno po modelu javno-zasebnega partnerstva  z zapiranjem finančne konstrukcije z javnimi sredstvi in sredstvi zasebnega partnerja, in sicer tako, da zasebni partner (Beloglavc, družba za energetiko, gradbeništvo in inženiring, d. o. o.) vloži 502.612 evrov brez DDV, javni partner (Občina Polzela) pa 347.388 evrov brez DDV.

Koncesionar je pripravil ustrezno projektno dokumentacijo za izvedbo, kjer so določene nove trase javne razsvetljave. Svetilke so postavljene na način, da zagotavljajo optimalne svetlobno-tehnične parametre na osvetljevanih površinah. Ker javna razsvetljava poteka znotraj naselij ob vaših hišah in vrtovih, vsako traso in postavitev električnih drogov na terenu tudi usklajujemo z vašimi željami. Namen občine je izboljšati kakovost bivanja, zato tudi želimo, da so poteki tras javne razsvetljave in drogov čim bolj optimalni. Za posamezni zaselek lahko pogledate predvidene trase, objavljene v PDF-datoteki na naši spletni strani, kjer lahko tudi podate pobudo oziroma morebitne pripombe. Na načrtih so obstoječe svetilke označene z modro barvo in nove/predvidene svetilke z zeleno barvo.

V sklopu projekta obnove in novogradenj javne razsvetljave je koncesionar zaradi hitrejšega obveščanja o okvarah in posledično hitrejše odprave napak vzpostavil sistem o obveščanju okvar prek aplikacije E2 manager javna razsvetljava. Občani lahko napake prijavljate prek spletne strani www.javna-razsvetljava.si, ki deluje tudi na mobilnem telefonu. Navodila za uporabo so objavljena na spletni strani Občine Polzela.

Magda Cilenšek

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi