Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Powerlifting klub Polzela uspešen na državnem prvenstvu v troboju moči

2. in 3. aprila 2022 je na Kidričevem potekalo državno prvenstvo v troboju moči. Na njem je Powerlifting klub Polzela zastopalo rekordnih 20 tekmovalcev, ki so osvojili kar šest naslovov državnih prvakov.

Med mladinkami sta slavili Suzana Potočnik, ki je zmagala v kategoriji do 57 kg, ter Ula Humar, ki je zmagala v kategoriji do 69 kg. Ula je prav tako osvojila drugo mesto med članicami v tej težnostni kategoriji.

V kategoriji članic do 76 kg je zmagala Nuša Železnik, ki je postala tudi podprvakinja v absolutni razvrstitvi med vsemi ženskimi kategorijami in postavila drugi najboljši ženski rezultat po točkah v celotni zgodovini Powerlifting zveze Slovenije.

Med kadeti je Matija Lakner osvojil drugo mesto v kategoriji do 74 kg. V kategoriji kadetov do 83 kg sta bila uspešna Matic Gabrovec, ki je osvojil drugo mesto, in Luka Fortuna, ki si je prislužil bron.

V članskih kategorijah so izstopali Uroš Pihler, ki  je v kategoriji do 105 kg osvojil prvo mesto, prav tako je postal letošnji absolutni zmagovalec v absolutni razvrstitvi med vsemi moškimi kategorijami.

Edvin Hadžić je v kategoriji članov do 120 kg osvojil drugo mesto, v kategoriji nad 120 kg pa je državni prvak postal Žan Rednak.

PLK Polzela je v pokalnem tekmovanju klubov trenutno na tretjem mestu, tekmovalna sezona pa se bo za nas nadaljevala že junija, ko bo na vrsti državno prvenstvo v potisku s prsi.

Samo Železnik

Oglejte si tudi