Logo MojaObčina.si

Polzela

DANES
29°C
10°C
JUTRI
30°C
14°C
1268

Postale smo si nekaj več

V Medgeneracijskem društvu Mozaik generacij na Polzeli že vrsto let delujejo zunanje skupine za samopomoč, v katerih se prav radi družimo. Prej popolne tujke ali le bežne znanke s ceste smo si članice postale blizu. Tako blizu, da se nekatere ne srečujemo več le v eni skupini. Te imajo zanimiva imena, nekateri pravijo, da so otročja. Medve sva pri Mravljicah in Taščicah. Kako so imena nastala, je poglavje zase, tudi zabavno. Taščice smo lahko lepe in zanimive ptičke, morda pa smo tudi kaj drugega. Mravljice brskajo in zbirajo, lahko tudi grizejo. Me ne! Kak mravljinček pa se nam žal  tudi še ni pridružil.


Skupina Taščice je nastala zaradi druženja, potem pa se je iz nje razvilo nekaj več. Postale smo dobre prijateljice in razvile vez, ki nas združuje in povezuje. Zaupanje je vrednota, ki jo vedno negujemo. Posebnost naše skupine je praznovanje rojstnih dni, kar nam vsem veliko pomeni. Pogovorno temo si pripravimo vnaprej ali pa nastane kot posledica našega trenutnega počutja. Vsako naše druženje prinese veliko zabave in nekaj novega. Npr. anekdote o dogodkih, ki so povezani z našo vlogo tašč. »Kaj si ti, taščica?! Potem samo poješ?!«


V svoji petletni karieri skupine za samopomoč smo Mravljice večkrat menjale naziv, a mimo besede branje nismo mogle. Smo pač takšne, da brez rednega branja knjig ne zmoremo. In o knjigah se pogovarjamo, komentiramo, vsebine so motivacija za temo pogovora na srečanjih. Počnemo pa še tudi več reči: obiskujemo muzeje, znamenitosti, družimo se s šolarji, obiskujemo krajevno in medobčinsko knjižnico, telovadimo, vabimo znane ljudi, zasledujemo aktualne dogodke, nekatere članice pesnimo, pišemo članke, obiskujemo krajevne prireditve, zaznamujemo praznike in dogodke … Kot se reče: ni, da ni. Da je le zanimivo in prisrčno.


Virus nas je ustavil, potegniti smo se morale nazaj, vendar zdaj upamo, da bo vse prejšnje spet oživelo. Sicer smo se pogosto slišale, tu in tam bežno videle, ampak skupna kavica, skupne besede, skupni smeh, vse to pa je nekaj povsem drugega. In nekaj drugega so skupni družabni prostori, zahvaljujoč naši občini in županu.


Zinka Vybihal in Tea Vojta Plevel

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi