Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Polzelo kupil Sem Invest

Tovarniški kompleks podjetja Polzela je kupilo širši javnosti neznano podjetje Sem Invest, ki ima sedež v Ločici ob Savinji. Za nepremičnine nekdanje tovarne nogavic bo moralo plačati nekaj manj kot dva milijona evrov.
Gre za industrijski kompleks zgradb, proizvodnih in drugih pomožnih obratov ter pripadajočih zemljišč na Cvetlični ulici na Polzeli. Skupna uporabna površina stavb je okoli 24.300 kvadratnih metrov.
Stečajni upravitelj Zlatko Hohnjec je tovarniški kompleks prvič prodajal leta 2017 z zbiranjem nezavezujočih in zavezujočih ponudb, izklicna cena je bila določena pri 2,4 milijona evrov. V postopku ni prejel nobene ponudbe. Tudi javna dražba leta 2018 je bila neuspešna.
Po ustavitvi poslovanja je Hohnjecu na javni dražbi uspelo prodati večji del zaloge in blagovno znamko Polzela. Za malo manj kot 390.000 evrov ju je kupilo trgovsko podjetje iz Estonije.

Stečaj Polzele, ki je bil uveden decembra 2016, naj bi se po načrtih Hohnjeca končal predvidoma letos.
Sem Invest, ki je v lasti Emilijana Kapusa, se po javno dostopnih podatkih ukvarja s trgovanjem z lastnimi nepremičninami. Zakaj se je odločil za nakup nepremičnin nekdanje tovarne nogavic, nam ni uspelo izvedeti ne pri novem lastniku ne pri stečajnem upravitelju Zlatku Hohnjecu.                                                
Tone Tavčer

Oglejte si tudi