Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Policijska kronika – september 2021

2. 9. smo bili policisti PP Žalec s strani oškodovanega občana Občine Polzela obveščeni o kaznivem dejanju grožnje. Policisti smo z zbiranjem obvestil prišli do osumljenega, o kaznivem dejanju pa je bila napisana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo (ODT) v Celju.

13. 9. smo bili policisti PP Žalec obveščeni o dveh poškodovanjih parkiranih vozil na parkirišču pri Tušu na Polzeli. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da gre v danih primerih za kaznivi dejanji poškodovanje tuje stvari, o čemer smo policisti s kazensko ovadbo v skrajšanem postopku obvestili ODT Celje.

23. 9. smo bili policisti PP Žalec obveščeni o kaznivem dejanju zatajitev, in sicer je oškodovanka opravila dvig denarja na bankomatu pri Tušu na Polzeli, denar pa pozabila v reži bankomata. Neznani storilec je denar vzel iz reže in si ga tako protipravno prilastil. Za neznanim storilcem, ki je bil pri kaznivem dejanju posnet, policisti še poizvedujejo in bodo na ODT Celje podali kazensko ovadbo.

Policisti PP Žalec smo bili v septembru obveščeni tudi o štirih kršitvah javnega reda in miru, in sicer je bilo v enem primeru kršitelju odrejeno pridržanje, izdan pa mu je bil plačilni nalog, v drugem je bil kršitelju izdan plačilni nalog, v enem primeru je bilo kršitelju izrečeno opozorilo, v zadnjem primeru pa prijavljena kršitev ni bila ugotovljena.

Prav tako smo policisti PP Žalec septembra na območju Občine Polzela obravnavali pet  prometnih nesreč, od tega dve z lažjimi telesnimi poškodbami, v katerih sta bila poleg osebnih avtomobilov udeležena kolesar in motorist. Ena se je zgodila na parkirišču Zdravstvenega doma Polzela, in sicer je neznanec trčil v parkirano vozilo oškodovanke, ena se je zgodila na Polzeli, ko je voznik trčil v ograjo pri hiši, in ena v Andražu nad Polzelo z udeležbo divje živali - srne.

Policisti PP Žalec smo 16. 9. na Polzeli zasegli tudi kolo z motorjem, saj voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti PP Žalec smo septembra na območju Občine Polzela obravnavali tudi več dogodkov, med katerimi velja izpostaviti pobeglo govedo. Uspelo nam ga je pravočasno ustaviti in onesposobiti v kraju Založe. Prav tako smo policisti PP Žalec na Polzeli obravnavali ugriz psa, zoper znanega kršitelja pa smo uvedli postopek o prekršku.

21. 9. smo bili policisti PP Žalec obveščeni tudi o nesreči pri delu, ki se je zgodila v Kamnolomu Andraž nad Polzelo, v kateri je delavec kamnoloma padel z višine in se lažje telesno poškodoval. Policisti smo po opravljenem ogledu kraja napisali poročilo na ODT Celje.

Drugih varnostno problematičnih dogodkov policisti PP Žalec v mesecu septembru na območju Občine Polzela nismo obravnavali.

Policisti vam v tem jesenskem času svetujemo, da ste še posebno previdni vsi tisti, ki se v tem času ukvarjate s pridelavo mošta in kuhanjem sokov. Predelava izdelkov namreč zahteva zadrževanje v neprezračenih prostorih, kot so vinske kleti, ob tem pa so mogoče povišane, zdravju škodljive koncentracije plinov.

Pri vrenju mošta nastaja večja količina ogljikovega dioksida, ki zmanjša koncentracijo kisika v zraku, zato je lahko zadrževanje v neprezračenih vinskih kleteh takrat smrtno nevarno.

Svetujemo, da prostore, v katerih uporabljate grelna telesa za kuhanje sokov, še posebej pozorno zračite, tako da večkrat na dan naredite prepih, predvsem pa tega opravila nikoli ne izvajajte sami.

Ob vsem tem ni odveč omeniti, da je čas trgatev tudi čas, ko za volan na žalost sede še več vinjenih ljudi kot sicer. Če ste pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi, vožnjo raje opustite. Če greste v trgatev k sorodnikom in prijateljem, poskrbite, da bo vozil nekdo, ki ni pil, ali pa se preprosto dogovorite, da tam prespite.

Gorazd Trbovšek

Oglejte si tudi