Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Policijska kronika – februar 2021

4. 2. smo bili policisti PP Žalec obveščeni o predoziranju (angl. overdose) z drogo na Glavnem trgu na Polzeli. Oseba, ki je zaužila čezmerno količino prepovedane droge, je bila odpeljana v celjsko bolnišnico, policisti pa smo po zbranih obvestilih zoper dve osebi napisali kazensko ovadbo na ODT Celje, in sicer za kaznivo dejanje omogočanja uživanja prepovedanih drog.


Februarja smo policisti PP Žalec na območju Občine Polzela obravnavali tudi prometno nesrečo, ki se je zgodila na regionalni cesti Polzela–Andraž nad Polzelo, v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega avtomobila in divja žival – srna. Ker so bili v danem primeru izpolnjeni pogoji za odstop od ogleda (materialna škoda na vozilu brez telesnih poškodb), smo policisti odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.


Na območju Občine Polzela smo policisti PP Žalec v februarju obravnavali tudi kršitev javnega reda in miru, in sicer v naselju Polzela. Intervenirali smo v zasebnem prostoru, ko se je sin v vinjenem stanju sprl s starši. Kršitelju smo izdali plačilni nalog in ga pridržali do iztreznitve.


Kot vsako leto v tem času tudi na območju Občine Polzela in na širšem območju PP Žalec narašča število premoženjskih kaznivih dejanj, predvsem vlomov v hiše. Storilci so dobro pripravljeni in kaznivo dejanje izvajajo na drzen način. Policisti zato ponovno svetujemo:


- večjih vsot gotovine in dragocenosti ne hranite doma,

- ne odpirajte vrat neznancem,

- zapirajte in zaklepajte vhodna vrata,

- pred vhodnimi vrati imejte ustrezno razsvetljavo, zelo priporočljiva je senzorska luč,

- vrata opremite s ključavnico z varovalom ali varnostno verigo in kukalom,

- namestite domofon ali videofon.


Če vas oropajo, se ne odzovite pretirano pogumno, še posebno, če je ropar fizično močnejši, oborožen ali če je roparjev več. Takoj po dejanju pokličite policijo!


Policiji lahko pri izsleditvi roparja precej pomagate, če si dobro zapomnite ali takoj zapišete predvsem:

- osebni opis sumljivih oseb (spol, starost, velikost, obleka, posebne značilnosti obraza, hoje, govora in drugo),

- registrsko oznako, barvo, znamko in tip vozila,

- smer, kamor so roparji pobegnili.


Do prihoda policije ničesar ne premikajte in ne pospravljajte, da ne boste uničili koristnih sledi, ki bi lahko pripomogle k odkritju storilca.


Gorazd Trbovšek


Oglejte si tudi