Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Poletje, čas za oddih, sprostitev in ustvarjanje

Pomembno je zavedanje, da tako kot potrebujemo delo, potrebujemo tudi počitek, namenjen sprostitvi, obnovi in pregledu dejavnosti, ki smo ji opravili.

Čas počitnic lahko za vsakogar izmed nas predstavlja nekaj drugega. Za nekoga so počitnice mir in sprostitev, za drugega pomenijo aktivno preživljanje prostočasnih dejavnosti, naj bo to v samoti ali družbi. Pomembno je, da zase prepoznamo, katera vrsta oddiha nam v danem trenutku koristi. In ko vemo, kaj želimo oziroma potrebujemo, da obnovimo svoje moči, je bistveno lažje poiskati načine, s katerimi bomo uresničili svoje želje.

Tudi v društvu si bomo vzeli čas za oddih. In prav je tako, saj se moramo tudi prostovoljci napolniti s svežo energijo, ki jo potrebujemo pri opravljanju svojega dela. Nekateri bomo odšli na morje, drugi v toplice, tretji bodo aktivno preživljali čas s svojimi vnuki ali pa bodo popolnoma zadovoljni sami ob prebiranju knjig, reševanju križank, sudokuja, vadbi joge, izvajanju dihalnih vaj, sprehodih po gozdu, vrtnarjenju in še bi lahko naštevali.

Ker se v društvu zavedamo pomena medgeneracijskega druženja, smo se odločili letos, po daljšem kovidnem obdobju, izvesti enodnevno medgeneracijsko druženje, ki bo povezalo tri generacije. Ob pogovoru in dejavnostih bomo delili naša znanja in življenjske izkušnje ter si skozi omenjeno predali dragocena darila.

Enodnevno medgeneracijsko druženje načrtujemo v drugi polovici avgusta, zato vas prijazno vabimo k prijavi do 15. avgusta 2022 na e-naslov: marjana.smajs@gmail.com. Družili nas bodo narava, pogovor, prostočasne dejavnosti, ki nam bodo dale nove energije in navdušenje za naše ustvarjanje naprej.

Do takrat vam želim mirno, sproščeno poletje, ki naj vam prinese veliko zdravja, radosti in osebnega zadovoljstva v najboljši družbi.

Marjana Šmajs

 


Oglejte si tudi