Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
PON.
27°C
4°C
Oceni objavo

Pohod Zdravju naproti

Vsako tretjo soboto v januarju, ob godu sv. Neže, poteka tradicionalni pohod Zdravju naproti na Goro Oljko, ki ga organizira Planinsko društvo Polzela. Letos pohod zaradi trenutnih razmer ni bil organiziran.

Ljubitelji pohodništva in člani planinske sekcije Športnega društva Andraž smo se odločili, da se z upoštevanjem vseh priporočil in navodil NIJZ ter v čast sv. Neži vseeno skupaj podamo naproti zdravju, ki je v teh časih še kako pomembno. Pozdravilo nas je lepo, jasno, a precej mrzlo sobotno jutro in odpravili smo se proti Gori Oljki. Zbralo se nas je kar lepo število. Ubrali smo malo daljšo pot, da smo hodili dlje časa in se ob tem naužili svežega zraka in januarskega sonca.

Star slovenski pregovor pravi: "Če gredo na sv. Neže dan žene na Kum bose, so potem po polju žita kopice goste." Glede na sončno vreme brez snega bo letos po pregovoru sodeč zelo bogata žetev. Ko smo prispeli na cilj, smo se okrepčali, oskrbnik pa je poskrbel, da smo zares začutili god sv. Neže (sv. Neža "kuram rit odveže"), saj smo ob nakupu čaja ali kave prejeli še trdo kuhano jajce. Ob vrnitvi v Andraž nad Polzelo smo bili vsi zadovoljni, saj smo naredili nekaj za svoje zdravje in dobro počutje.

Martina Ograjenšek

Oglejte si tudi