Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
0°C
PON.
12°C
-2°C
Oceni objavo

Pohod po Občini Polzela

V petek, 18. junija 2021, smo se člani Planinskega društva Polzela in pohodniki pri Društvu upokojencev Polzela podali na del polzelske planinske poti. Zbrali smo se pred občinsko stavbo in se z avtomobili odpeljali do gostišča Gričar, kjer je vpisna knjiga z žigom. Tam smo dodali žig v knjigo polzelske planinske poti.

Pot smo nadaljevali v smeri kmetije Blagotinšek. Na levi strani smo kmalu zagledali na griču posajeno lipo, okrog katere je klopca, na njej pa smernice krajev. Zraven lipe so ob stoti obletnici romana Gadje gnezdo postavili spomenik pisatelju Vladimirju Levstiku, ki je mladost preživljal v Andražu nad Polzelo. Za prizorišče romana je izbral prav Andraž nad Polzelo z likom Kastelke v podobi neuklonljive trmoglave poštene ženske, ki ji smisel življenja pomenijo grunt in sinovi.

Pot smo nadaljevali do Brunskega vrha, kjer sta vpisna knjiga in žig polzelske planinske poti. Po krajšem počitku smo se vračali nazaj proti Gričarju. Med potjo smo se ustavili pri krajanu Emilu Medvešku ter si odpočili utrujene noge in pogasili žejo. Za konec pohoda nas je presenetila še naša pohodnica Mira z gostijo, saj je ravno ta dan praznovala rojstni dan.

 

Julijana Klemen

Oglejte si tudi