Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Pohod na Vremščico

Pohodniki Društva upokojencev Polzela in planinci  smo se pred občinsko stavbo na Polzeli zbrali v petek, 13. avgusta 2021. Bilo nas je devet, ravno za kombi, in smo se odpeljali proti Senožečam.

S parkirišča smo se odpravili po cesti v smeri Vremščice. Pot nas je vodila mimo hiš in kmalu smo prišli do manjšega spominskega parka. Podali smo se naprej do gozda, kjer nas je objela prijetna senca. Čez nekaj časa smo prispeli do Slatine in naprej skozi gozd do Mrazišča na severni strani Vremščice. Po dveh urah smo prispeli na vrh Vremščice, sonce je precej pripekalo, temperatura je bila nad trideset stopinj, nas pa je hladila prijetna sapica.

Z vrha je izjemno lep razgled na vse strani. Orientacijska plošča omogoča, da spoznamo bližnje in daljnje vrhove, tu je tudi skrinjica z vpisno knjigo in žigom. Privoščili smo si kratek počitek, se okrepčali in odžejali iz svojih nahrbtnikov. Nato pa počasi krenili proti dolini. Pohod je bil zelo lep in ne preveč težaven, saj smo imeli v svoji družbi tudi gospo, ki je stara že čez osemdeset let in je brez  težav premagovala pot.

V dolini smo se ustavili za krajši čas še v gostišču Stari grad Snežnik. Pohod je vodil Evgen Tominšek pod mentorstvom Jožice Jegrišnik. Z njegovim vodenjem smo bili zelo zadovoljni.

 

Julijana Klemen

 

Oglejte si tudi