Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Pohod na Pršivec

V septembru, ko se je poletje poslavljalo, ko so se jutranje meglice počasi dvigovale proti nebu, smo se pohodniki planinske sekcije Športnega društva Andraž spet odpravili na pohod. 

 

Tokrat nas je pot vodila na Pršivec, razgledno goro nad Bohinjskim jezerom. Razgled je razkošen na vse strani. Lepo se vidi Triglav in gore okrog njega, na drugi strani pa se pod njim lepo vidi Bohinjsko jezero in nad njim Spodnje Bohinjske gore. 

 

Pot, ki smo jo začeli s planine Vogar, je vodila skozi strnjen smrekov gozd. Višje je gozd postajal vse redkejši, smrekam pa so se pridružili macesni, ki v jesenskem času s svojimi barvami očarajo vsakega planinca. 

Še naprej strma pot je postopoma prešla na razgledni in izpostavljen greben ob robu prepadne stene, po katerem smo se vzpenjali. Pot po grebenu nam je ponujala lep razgled, le občasno nam je pogled zastrla megla, ki se je dvigovala z Bohinjskega jezera. Ko smo prispeli na vrh, smo se okrepčali, nato pa smo pot nadaljevati proti planini Viševnik in naprej do koče Vogar, kjer smo končali naš pohod. Doživeli smo še en lep dan v planinski naravi.

 

Martina Ograjenšek

Oglejte si tudi