Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
13°C
SRE.
22°C
8°C
Oceni objavo

OKRONAJTE SKUPNO SREČO NA GRADU KOMENDA

Poroka je eden izmed najbolj vznemirjajočih dogodkov v našem življenju in je že od nekdaj pomenila združitev dveh sorodstev, ki naj bi si pomagali v dobrem in slabem. Mnogokrat mislimo, da je poroka samo formalnost, da lahko ravno tako živimo brez nje, pa iz zgodovine, ki je to opisovala lahko vidimo, da je veliko več. Poroka daje družini, javno zaobljubo, ki jo ni mogoče prekiniti le v eni slabi besedi. 

Zato je potrebno, da je poroka skrbno načrtovana, da je odločitev resnično skupna obema bodočima partnerjema in da je to lep dogodek, ki ostane vsem v spominu, predvsem pa da je obred izpeljan po željah mladoporočencev. In prenovljeni grad Komenda, na vzpetini sredi Polzele in ob katerem je težko ostati ravnodušen je odličen kraj izreči slavnostni DA v lepoti naravne in kulturne dediščine. 

Uporaba poročne dvorane in grajskega dvorišča gradu Komenda, kot uradnega prostora, je za sklenitev zakonske zveze, takse prosta. Doplačilo pa je potrebno za najem opreme:
-    v poročni dvorani..... 60 € / poroko 
(vključuje poročno mizo, aranžma, zlate fotelje za mladoporočenca in priči, stole za svate, zastave, predvajanje poročne koračnice, grajske svečnike in darilo Občine Polzela) 
-    na grajskem dvorišču...100 € / poroko 
(vključuje poročno mizo, aranžma, zlate fotelje za mladoporočenca in priči, stole za svate, zastave, rdečo preprogo, predvajanje poročne koračnice, grajske svečnike in darilo Občine Polzela)
Zakonska zveza se lahko sklene pred matičarjem in – odvisno od volje mladoporočencev - pred načelnikom upravne enote ali županom. Vsi, ki pa želijo le minimalno slovesnost, lahko zakonsko zvezo sklenejo samo pred matičarjem, ob prisotnosti prič ali brez, vse sobote v letu (razen praznikov) v času med 10. in 19. uro.
Ugotavljamo, da število porok na gradu Komenda iz leta v leto narašča, največ jih je izvedenih v poletnih mesecih. V letu 2018 smo imeli 33 klasičnih porok  in eno zlato. Letos pa se lanskoletni številki že počasi približujemo, trenutno je rezerviranih 18, od tega je ena že bila izvedena.
Za gostinsko storitev ob in po poročnem obredu poskrbi Malteški hram na gradu Komenda.

Lidija Praprotnik

Oglejte si tudi